Versterk je Google Adwords-advertenties met ‘highlight extensions’
Met de nieuwe feature van Google, highlight extensions, kun je als adverteerder specifieke usp’s toevoegen aan je bestaande advertentie. Een tijd lang was deze feature alleen in te zetten bij een Beta-versie van Google, maar sinds vorige week is deze nu beschikbaar voor iedereen! In dit artikel vertel ik hoe het werkt.
Wat zijn highlight extensions precies?
Een highlight extension is een stukje tekst (maximaal 25 karakters) dat je kunt toevoegen aan je huidige tekstadvertentie. Deze extensie is speciaal bedoeld voor de usp’s van je bedrijf, dienst of producten. Ze kunnen je advertenties nog aantrekkelijker maken.
De voordelen van je bedrijf uitlichten
Door het inzetten van de highlight extensions zien bezoekers meteen de voordelen die jij als bedrijf te bieden hebt. Ook kun je bepaalde acties extra promoten, of kenmerken toevoegen die uitzonderlijk zijn voor jouw producten of diensten. Highlight extensions verschijnen naast de sitelinks. Zo krijg je meer zichtbaarheid en toon je extra relevante informatie aan bezoekers.
Zo stel je ze in
Je kunt highlight extensions makkelijk instellen in je Google Adwords-account. Ga naar het tabblad ‘Advertentie-extensies’ en zorg dat bij ‘weergave’ de juiste extensie geselecteerd is. Vervolgens kun je elke nieuwe extensie toevoegen.
Notitie: in deze afbeeldingen noemt Google het nog callout-extensie, zo heetten de highlight-extensies eerst.
Tips
Dit zijn de tips die Google je geeft bij het instellen van highlight extensions:
- Houdt de UPS’s zo kort mogelijk, lange zinnen zijn minder effectief.
- Geef specifieke informatie over je bedrijf, producten of diensten zoals cijfers, afmetingen en prijzen. Maar ook waar je als bedrijf voor staat, bijvoorbeeld 24 uursservice, 2 jaar garantie, snelle levering, niet goed geld terug, gratis retourzenden en geen verzendkosten.
Verschillende niveaus
Highlight extensions kun je inzetten op verschillende niveaus binnen je account. Je kunt kiezen voor account-, campagne- en advertentiegroep-niveau. Ga je voor algemene usp’s, dan is het verstandig om deze op accountniveau in te stellen. Wil je op een dieper niveau verschillende usp’s toevoegen, dan kun je deze op campagneniveau instellen. Zijn je producten of diensten erg specifiek, dan kun je ervoor kiezen om de extensies in te zetten op advertentiegroepniveau.
Natuurlijk is het altijd goed om verschillende usp’s te testen. Welke passen goed bij jouw doelgroep? En welke zorgen juist voor een betere CTR?
Verschil met bestaande sitelinks
Misschien doen highlight extensions een beetje denken aan de sitelinks. Er is een belangrijk verschil: dat zit hem in het aantal details. Sitelinks zet je met name in om bepaalde acties te promoten, je producten aan te bevelen en je hebt sinds dit jaar de mogelijkheid om een advertentietekst toe te voegen. Highlight extensions zijn echt bedoeld om je unieke usp’s kenbaar te maken aan je doelgroep.
Zie het als een goede aanvulling op je bestaande sitelinks!
Notitie: Google heeft in september 2014 de naam van de extensies aangepast. Ze heten nu niet meer callout extensions, maar highlight extensions. De mogelijkheden zijn nog steeds exact hetzelfde. Daarom is op 19 september 2014 besloten om in dit artikel de term callout extensions te vervangen voor highlight extensions.