Verdieping

Online Campagne Top 5: Branding

0

Wil je de impact van je online campagne vergroten? Denk dan eens aan opvallende, in het oog springende advertentievormen zoals Take-overs, Billboards, Layers of een Video2HalfpageAd. Deze impactvolle formaten zijn uitermate geschikt voor campagnes met branding- of awarenessdoelstellingen en bieden veel creatieve mogelijkheden. Bekijk hoe de adverteerders in deze top 5 hiervan gebruik hebben gemaakt!

1. Volkswagen Transporter – Take-over

Adverteerder: Volkswagen

Deze afbeelding is niet langer beschikbaar.


Mediabureau: Mediacom
Creatief bureau: Achtung!

Deze campagne gaat terug in de tijd en laat op zeer interactieve wijze de rijke historie van de Volkswagen bedrijfswagens laat zien. Erg mooi uitgevoerd en als site bezoeker blijf je toch even spelen met deze uiting. Een complete Volkswagen beleving!

Bekijk deze uiting

 

2. Renault Twizy – Billboard

Adverteerder: Renault

Deze afbeelding is niet langer beschikbaar.


Mediabureau: OMD
Creatief bureau: Publicis

Renault zorgt met de inzet van dit formaat voor een opvallende online campagne waarbij de TV-commercial slim is doorgezet. Bij het openen van de site klapt de video automatisch uit en begint net als bij een Pre-roll direct te spelen. Door de positie aan bovenzijde van de pagina valt de uiting erg op, maar wordt tegelijkertijd de content van de site niet verstoord.

Bekijk deze uiting

 

3. Philips Sonicare – Video2HalfpageAd

Adverteerder: Philips

Deze afbeelding is niet langer beschikbaar.


Mediabureau: Carat
Creatief bureau: Chunk ID

Deze Philips campagne maakt mooi gebruik van een online video formaat dat de aandacht volledig opgeëist en wordt ondersteunt door een groot Display formaat. Philips laat met deze uiting op krachtige wijze direct de werking van het product zien. De demo kan online natuurlijk direct worden afgesloten met een sterke call-to-action.

Bekijk deze uiting

 

4. Hyundai i30 – Take-over

Adverteerder: Hyundai

Deze afbeelding is niet langer beschikbaar.


Mediabureau: Zed Digital
Creatief bureau: Alion Media

Hyundai zet met deze Take-over een impactvolle creatie neer waar de site bezoeker niet omheen kan. De individuele uitingen vormen samen een goed op elkaar afgestemd geheel.

Bekijk deze uiting

 

 

5. Campina weidekoeien – Take-over

Adverteerder: Campina

Deze afbeelding is niet langer beschikbaar.


Mediabureau: MEC Global
Creatief bureau: NoProtocol

Simpel maar opvallende Take-over die de content op de site niet in de weg staat. De look & feel van de televisiecommercial van de Campina Open Boerderijdagen campagne is online mooi doorgetrokken. De call-to-action voor het afspelen van de video is duidelijk aanwezig.

Bekijk deze uiting

 

De online Campagne Top 5

De Online Campagne Top 5 wordt maandelijks samengesteld door WebAds Interactive Advertising. Bekijk ook het archief van de Top 5 met onderwerpen als Business & Finance, Digitale Dagbladen, Automotive, Telecomaanbieders, Inhakers, Jongeren, Social Media, Consumer Electronics, Travel  en meer. Nog meer inspiratie opdoen? Bekijk ook hier de nieuwe IAB Rising Star formaten.

Heb je zelf een campagne die een plek in een top 5 verdient, of wil je een onderwerp aandragen? Dat kan! Meld de campagne of het onderwerp dan hier, of via Twitter of Facebook snel aan!