Gespot

LinkedIn iPad app: Netwerken via je iPad

0

LinkedIn heeft zijn aanbod van mobiele applicaties uitgebreid met de lancering van de LinkedIn app voor de iPad. De app heeft een aantal nieuwe functies om je zakelijke netwerk te onderhouden. Ariel Eckstein, Managing Director LinkedIn EMEA, vertelt over de app.

Wat is LinkedIn iPad app?

“Met je LinkedIn iPad app kun je personen zoeken en met hen connecten, het laatste nieuws binnen jouw vakgebied lezen, up to date blijven met je groepen en content delen met je (wereldwijde) netwerk. De app is op dit moment alleen beschikbaar in het Engels. Het is nog niet bekend wanneer de app in het Nederlands beschikbaar is.”

Waarom dit initiatief?

“We merken dat steeds meer professionals LinkedIn onderweg gebruiken. Om hierop in te spelen hebben we de iPad app ontwikkeld, hiermee willen we professionals helpen om slimme zakelijke beslissingen te nemen en om bijvoorbeeld beter voorbereid te zijn op afspraken. De app sluit goed aan bij LinkedIn’s missie om professionals wereldwijd nóg productiever en succesvoller te maken en is dan ook onderdeel van de ‘overall strategy’.”

Hoe werkt LinkedIn iPad app?

“Bij het bouwen en vormgeven van de iPad app is rekening gehouden met de manier waarop professionals hun iPad gebruiken, bijvoorbeeld als eReader. Het beginscherm is overzichtelijk ingedeeld en bestaat uit drie segmenten: all updates, You/Profile en Inobx. De app heeft de volgende, nieuwe, functies:

  • ‘Calendar feature’: Geeft een informatief overzicht van alle mensen waarmee je die dag een meeting hebt en wat je over hen moet weten
  • ‘News you can use’: Geeft actueel en relevant nieuws dat door contacten en branchegenoten gelezen en gedeeld wordt
  • ‘Build your professional brand’: Hiermee kun je eenvoudig in contact komen met vakgenoten en jouw ervaringen delen”

 

Wat zijn de facts?

“Steeds meer LinkedIn leden bezoeken het netwerk via mobiele applicaties, op dit moment geldt dit voor 22 procent. Hiermee is dit het snelst groeiende onderdeel van de consumentendiensten van LinkedIn.”

Wie is er betrokken bij LinkedIn iPad app?

“Er is geen derde partij bij betrokken geweest, maar LinkedIn developers hebben de app ontworpen en gemaakt.”