Onderzoek & Trends

Digitaal Moreel Kompas

Renze Tjoelker, Practor Digitale Weerbaarheid, ROC Friese Poort

Binnen het middelbaar beroepsonderwijs besteden wij, ROC Friese Poort en haar practoraat Digitale Weerbaarheid, veel aandacht aan privacy en vormen van digitale criminaliteit. Helaas is dat laatste een opkomend fenomeen. De politie ziet namelijk een forse toename van cybercrime in Nederland. In het eerste kwartaal van 2021 verdubbelde het aantal geregistreerde digitale misdrijven ten opzichte van het jaar ervoor. Een zorgelijke ontwikkeling.

Het practoraat houdt zich bezig met de bescherming van je digitale identiteit, digitale normen en waarden, maar ook jouw bewustzijn van je digitale voetafdruk. Met als doel de digitale weerbaarheid te vergroten van studenten en docenten. Niet alleen die van ROC Friese Poort.

Binnen dit practoraat is vorige week vrijdag een publicatie verschenen, Digitaal Moreel Kompas. Als een wegwijzer naar een samenleving waarbij jongeren op een veilige, kritische en gezonde manier alle kansen en mogelijkheden van de digitale wereld benutten.

In de bijlage vinden jullie deze publicatie en ook het Digitaal Moreel Kompas. Een kompas dat als metafoor dient omdat uiteindelijk iedereen zijn of haar eigen route bewandelt.

Deze publicatie biedt een fundament om in het onderwijs aandacht te besteden aan digitale weerbaarheid en ethische aspecten rondom het gebruik van technologie.

Lees hier meer en download de publicatie:
https://www.rocfriesepoort.nl/oplevering-publicatie-digitaal-moreel-kompas

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen.

0
0
0
0