- fb
- tw
- li
- gp
- pi
- total
- fb
- tw
- li
- gp
- pi
Duurzame woningverbetering. Daarmee redt u zich als projectleider wel. Bouwen en verbouwen is uw vak. Maar hoe zit het met de communicatie met bewoners? Weet u ook hoe u dat aanpakt? Hoe betrekt u huurders, huurdersorganisaties en bewonerscommissies op constructieve wijze bij de renovatieplannen? Hoe enthousiasmeert u uw huurders, zodat ze instemmen met de voorgestelde maatregelen, ook als deze een huurverhoging met zich meebrengen? En, bij duurzame woningverbetering heel belangrijk: hoe zorgt u ervoor dat bewoners de nieuw aangebrachte, moderne voorzieningen op de juiste manier gaan gebruiken, zodat een optimaal wooncomfort samengaat met een minimale energierekening?
Deze vragen laten zich niet met standaardoplossingen beantwoorden. Net als de renovatie zelf, vraagt communicatie om maatwerk. Maatwerk dat afhankelijk is van factoren als:
– het karakter van de buurt – leeftijd, gezinssamenstelling, opleidingsniveau en leefstijl van de bewoners
– omvang en complexiteit van de ingreep – wel of geen huurverhoging?
– de vraag of de huidige huurders/bewoners ook de bewoners van de toekomst zijn
– de relatie tussen verhuurder en huurders(organisaties)
– de reputatie van de verhuurder op het gebied van onderhoud en communicatie
– de relatie tussen gemeente en verhuurders/corporaties.
Het handboek Bewonerscommunicatie bij duurzame woningverbetering is een praktische gids voor het systematisch, tijdig en zorgvuldig opzetten van de communicatie met bewoners. Met behulp van het CommunicatieKompas bepaalt u uw basisstrategie. Daarna bepaalt u aan de hand van adviezen, checklists en praktijkvoorbeelden hoe u die basisstrategie uitwerkt in communicatiemiddelen en -activiteiten. Voorbeelden en tips voor de bewonerscommunicatie zijn per projectfase en per communicatiestrategie geordend. Bewonerscommunicatie bij duurzame woningverbetering is de communicatie’tool’ bij de Toolkit Bestaande Bouw. Het boek kan ook zelfstandig worden gebruikt.
Alle boeken