Meer mensen bereiken? Deel je content op deze 36 platforms
Content is key. Dat roepen we al jaren en dit is nog steeds een feit. Toch lijkt het alsof de overwhelm steeds verder doorklinkt. We proberen uit alle macht te creëren, op trends in te haken en binnen de kaders te werken. Is het de juiste tone of voice? Hoe zit het met de doelgroep en het doel van de content? Wil ik dit wel uitdragen? Heeft het eigenlijk wel zin in de oceaan van content?
Door al deze zorgen en, laten we eerlijk zijn, een eindeloze cyclus van overdenken, besluiten ondernemers steeds vaker om niets te maken voor hun (potentiële) klanten. Of ze grijpen naar AI, maar vaak niet met de gewenste gevolgen. Als expert in de branchespecifieke marketing help ik je graag om je content aan de man te brengen.
Voordat ik dieper inga op de 36 plekken waar je je content zou moeten delen, vertel ik eerst kort over hoe jij je content daarvoor ook aan de man brengt. Het is belangrijk om je content actief te delen, om je content geschikt te maken voor elk ecosysteem en vervolgens om te beslissen waar je deze content dus moet delen.
Deel je content actief
Content delen moet je echt actief doen. Ontken het maar niet, ook jij scrolt meer in verschillende tijdlijnen dan dat je jouw content aan de man probeert te brengen. Nu ben ik de laatste die zal zeggen dat het altijd allemaal even makkelijk is. En daarbij is het best intensief. Maar ik beloof je: als jij weer waardevolle content gaat creëren voor je doelgroep, en dit ook gaat delen, dat je er écht de vruchten van plukt. Er is maar één iemand die jouw visie uitdraagt en dat ben jij. Dus, schrijf een goed stuk en recycle dit dan, zodat je met weinig moeite unieke content hebt voor ieder ecosysteem.
Maak je content geschikt voor elk ecosysteem
Zelf begin ik altijd met een artikel schrijven. Dit artikel post ik om te beginnen op mijn eigen website, om het vervolgens te delen op platformen als Medium en LinkedIn. Soms schrijf ik een heel artikel voor een LinkedIn-artikel, maar andere keren kies ik ervoor om de key takeaways als post de wereld in te slingeren.
Heb je een goede blog geschreven? Hak deze content in kleinere stukjes en maak oneliners of quotes voor op Instagram of X. Vergeet ook niet de nodige visuals te maken om je content te verspreiden. Denk aan infographics, Instagram-posts of een pin voor op Pinterest. Of wat dacht je van een Youtube Short? Vertel in 30 seconden wat je in je blog hebt omschreven en tada, je maakt je content crossmediaal.
Waar deel je die content?
Maar nu de grote vraag: waar post je al die content? Wat zijn handige platformen om op te delen? Nou, daar kan ik kort over zijn. Hoe meer je jouw content deelt, des te beter je gevonden wordt. Stel je schrijft twee keer per week een fantastische blog en deelt dit op vijf platformen: prima. Best goed.
Schrijf ik content en deel ik dit op 10 platformen? Geloof me, dat ga je opmerken in je data. Laat staan als je jouw content op 20+ platformen onder de aandacht brengt! Ik weet het, het voelt als een eindeloze klus, maar als je de flow te pakken krijgt, dan maak je in twee uurtjes per week een gigantisch verschil. Je krijgt meer verkeer naar je site of webshop, je zult meer conversies zien en dat betekent … ka-ching! Meer geld in het laatje. Deel je content op deze 36 manieren:
👉️Deel je content
- Lange, diepgaande artikelen vanuit jouw expertise deel je in jouw LinkedIn Newsletter. Hiermee bereik je jouw directe abonnees en verstevig je jouw posities als expert.
- Nieuwsbriefseries over een bepaald topic, bij voorkeur met diepgaande inzichten, deel je op het Substack platform. Bouw een directe maillijst op en bouw er ook een extra verdienmodel mee op.
- Medium is the place to be voor goed geschreven, doordachte essays en artikelen voor een internationaal publiek. Bereik een grote doelgroep met mensen die echt willen verdiepen.
- Exclusieve, professionele artikelen deel je – als je wordt toegelaten – op Forbes Councils. Dit is een hoogwaardig netwerk, wat flink wat waarde toevoegt aan je naam.
- Reddit is ideaal voor vragen, discussies en AMA’s. Vind jouw niche en krijg feedback op al je content. Pluspunt: dit wordt snel geïndexeerd op Google.
- Persoonlijke updates, exclusieve aanbiedingen en nieuwe producten verkondig je via e-mailmarketing. Bouw een persoonlijke, directe band op met je doelgroep.
- Wil je persberichten verspreiden en content pitchen aan de media? Dan is Onepitch ideaal. Kom in contact met journalisten en target op gerichte wijze.
- DZone is minder bekend, maar wel belangrijk als je technische artikelen en tutorials wil verspreiden. Bereik een technisch georiënteerd publiek en spread the word!
- Diepgaande professionele artikelen en analyses deel je via LinkedIn Artikel. Vergroot door regelmatig te posten je zichtbaarheid in een professioneel netwerk.
- Door persoonlijke berichten te delen op LinkedIn breid je jouw netwerk uit. Laat mensen kennismaken met korte updates, nieuwsberichtjes en korte professionele inzichten.
- Instagram, wie kent het niet? Foto’s, korte video’s en Story’s zorgen voor een breed, divers publiek. Content heeft geen lange levensduur, maar is wel goed voor je community.
- Op X (je weet wel, voormalig Twitter) schrijf je korte updates en deel je linkjes naar diepere content. Snel en ideaal voor trends!
🔁 Repurpose je content en deel het zo breed mogelijk!
- Op Facebook deel je op je tijdlijn persoonlijke updates, foto’s en verhalen uit je dagelijks leven. Hier leg je persoonlijk en direct contact met vrienden, familie en de kring eromheen.
- Slack Communities zijn ideaal voor beroepsgerichte discussies, bestanden delen en je netwerk uitbreiden. Perfect voor niches en je professionele doelgroep.
- Ken je Quora al? Dit is een fantastisch interessant platform voor gedetailleerde antwoorden op specifieke vragen. Toon je expertise en bereik een brede doelgroep, dankzij het beantwoorden van gerichte vragen.
- Heb je professionele presentaties of infographics die je wil delen? Neem dan eens een kijkje op SlideShare, waar je een groot publiek ontmoet.
- Flipboard is gemaakt voor het delen van verhalen. Heb je artikelen, nieuws of blogs? Schroom niet en deel ze op het platform!
- Heb je specifieke artikelen over growth hacking? Deel het dan op het GrowthHackers-platform, wat een community voor marketeers is.
- Scoop.it is voor curated content in jouw vakgebied. Deel het in je professionele kringen en groei!
- Lijstjes van bronnen, tips, trucs en tools deel je op Listly. Hier vind je mensen die dol zijn op lijstjes, zoals ik zelf.
- Threads is nog vrij nieuw en is bijzonder geschikt voor gedetailleerde discussies in de vorm van draadjes. De focus ligt hier op trends en inhoud, dus duik er vooral eens in!
- Ben je into web3, crypto en blockchain, dan ben je vast en zeker Mastodon weleens tegengekomen. Dit open source, decentrale platform is ideaal voor korte updates en nieuwsberichten.
- Met Pinterest zorg je voor eindeloos veel achterdeurtjes naar je website. Visuele content, zoals guides, infographics en andere inspiratie zorgt voor veel traffic naar je site.
- Video’s, tutorials en reviews vind je natuurlijk op YouTube. Dit is verreweg het grootste platform voor het delen van videocontent, waardoor je ook SEO-voordeel ervaart.
🌱Door te recyclen zet je jouw content duurzaam in
- Facebook Groups zijn kleinschaliger en zeer geschikt voor live video’s, polls en discussies. Bouw een eigen community en stimuleer interactie.
- Deel blogs, video’s en kunst via Steemit. Dit is een blockchainbased platform, waar je crypto verdient voor je engagement.
- Bizsugar is geschikt voor zakelijke blogs, nieuws en tips. Wil jij jouw business audience uitbreiden? Dit is de plaats voor jou!
- Dan nu een platform wat ik als millennial echt ondoorgrondelijk vind: TikTok. Ondoorgrondelijk, maar belangrijk. Deel creatieve, korte content en win in deze zoekmachine.
- Snapchat wordt veel gebruikt onder jongeren. Je vindt er korte video’s, stories en live updates. Het is tijdelijke content, dus vooral geschikt voor snaps verspreid over de dag.
- Dan een ontzettend belangrijke, maar niet vaak gebruikte: je Google Business Profile. Post zakelijke updates, promoties en foto’s en verbeter je lokale SEO positie.
- Heb je al een podcast? Dit is geschikt voor interviews, podcast en educatieve series. Bereik een trouw publiek via dit persoonlijke medium, waardoor je snel groeit.
- Lange, doordachte artikelen post je op Instapaper. Gebruikers kunnen leeslijsten maken en je artikel opslaan voor een later moment, om door te spitten.
- Blogs, GIFs, quotes, foto’s en kunst: op Tumblr vind je het allemaal. Vind een jong en creatief publiek, dat vast en zeker geïnteresseerd is in jouw opinie.
- WhatsApp, we gebruiken het allemaal. Persoonlijke berichten, groepsupdates of bedrijfsinfo via de kanalen helpen je om content te delen met hoge open rates.
- Voor live chats, community events en educatieve bestanden delen kan je terecht op Discord. Bouw een relatie op met je community en geniet van realtime interacties.
- De hekkensluiter is natuurlijk de traditionele media. Persberichten, interviews en publieke optredens promoot je via PR in de media.
Ik daag je uit!
Het delen van je content vereist een strategische aanpak, maar het moeilijkste is om ergens te beginnen. Heb je één keer een flow te pakken en weet je waar jouw doelgroep naar op zoek is? Dan is dat jouw startpunt. Ik daag je uit om 10 platforms uit deze lijst te zoeken en voor drie maanden consistent te gaan posten. Of je nu dagelijks post of tweemaal per week: doe het consequent. Succes!