10x populair: geen B1-niveau, écht persoonlijke teksten & Google E-A-T
Waarom moeten we niet naar teksten op B1-niveau streven? En als je dan toch aan het schrijven bent: hoe maak je de tekst dan persoonlijk? De 10 populairste Frankwatching-artikelen van april 2021 geven hier antwoord op.
1. 5 argumenten om niet te streven naar tekst op B1-niveau
B1-niveau gaat niet per se over Nederlandse teksten. Wél over het niveau waarop mensen een Europese vreemde taal beheersen. Marlous pleit dus voor het streven naar begrijpelijke teksten in het algemeen, in plaats van naar B1-teksten.
2. 1 april-grap, of niet? 7 opvallende nieuwsitems
Het is alweer even geleden: 1 april. In de aanloop naar de internationale grappendag zagen we interessante nieuwsberichten voorbijkomen, waarbij we twijfelden over de ‘echtheid’. De leukste zeven staan in dit artikel, en zo te merken vroegen Frankwatching-lezers zich ook af of de berichten in kwestie een grap waren. Mét aanvullingen in de reacties!
3. 9 tips waarmee jij je teksten écht persoonlijk maakt
Persoonlijke teksten zorgen voor meer vertrouwen bij je lezers en voor een hogere conversie. Dat bereik je door sociale nabijheid: het gevoel dat de tekst van een echt mens komt.
4. LinkedIn Creator Mode: wat is het & hoe schakel je het in?
LinkedIn Creator Mode is een nieuwe functie van LinkedIn waarmee contentmakers een beter podium krijgen. Zo kun je er meer engagement mee creëren en het aantal volgers laten groeien. Welke mogelijkheden je krijgt én hoe je het inschakelt, lees je in dit artikel.
5. Waarom is Google E-A-T zo belangrijk voor je website?
Een pagina van hoge kwaliteit voor Google, heeft een hoge mate van E-A-T. Wat is E-A-T nou precies? En waarom wordt het steeds belangrijker? Vincent legt het uit.
6. In de roos! Zo schrijf je teksten die raken [tips van experts]
Als je wil dat jouw tekst mensen beweegt en tot actie over laat gaan, moet je hen écht raken. De experts in dit artikel geven allemaal hun gouden tip.
7. Hoe cryptocurrency stilletjes het internet hervormt
Cryptocurrency biedt veel voordelen als het aankomt op veiligheid en privacy. Zo wordt het internet steeds een beetje anders. Wel zijn er een aantal uitdagingen waar we een antwoord op moeten vinden.
8. Wees gerust: ‘groter als’ is gewoon een taalfout
Taalliefhebbers hebben de (online) krantenkoppen vast voorbij zien komen: de grammaticaregels in het Nederlands zouden zijn aangepast, waardoor ‘groter als’ nu ook toegestaan is. Gelukkig (?) bleek dat allemaal een stuk genuanceerder en kunnen we dit nog steeds fout rekenen.
9. Waarom zijn er geen pauzes meer in de bioscoop?
Het verdwijnen van de pauzes in bioscopen heeft raakvlakken met het hamstergedrag dat we kennen uit maart 2020. Ineens had iedereen een buitenproportionele hoeveelheid wc-papier nodig. Hoe zit dat precies?
10. Internetbureau kiezen? Hier moet je op letten [checklist]
Het proces om een (nieuw) bureau te vinden dat bij je past, is nogal ingewikkeld. Hoe voorkom je dat je appels met peren gaat vergelijken? Karen loodst je door het proces heen, en deelt een handige checklist waarin je je zoektocht kunt vastleggen.
Dit was de top 10 van april! Ben je benieuwd naar de populairste artikelen van andere maanden? Die vind je hier.