Infographic

Hoe Twittergebruikers antwoord krijgen op hun vragen [infographic]

0

Frankwatching verzamelt in deze serie infographics op het gebied van onder andere internet, social media, marketing en communicatie. In deze editie van de serie Infographic Day: hoe Twittergebruikers antwoord krijgen op hun vragen.

Microblogsite Twitter is een goed middel om antwoord te krijgen op die ene brandende vraag of twijfel. Met de hashtags #dtv en #durftevragen worden in Nederland alle vragen en antwoorden gebundeld in één timeline. Aan organisaties biedt het beantwoorden van online vragen kansen. Maar hoe werkt het proces van vraag en antwoord precies?

InboxQ maakte de onderstaande infographic over hoe dit proces werkt, wie de vragen stelt en wie degenen zijn die de vragen beantwoorden. Zij hebben in april gemeten over welke onderwerpen veel vragen worden gesteld via de microblogsite. De meeste vragen gaan over producten, technische problemen en bezienswaardigheden. Verder blijkt dat het stellen van vragen effectief is wanneer de vraagsteller meer dan 100 volgers heeft.

Daarnaast is in de infographic te zien dat het stellen en beantwoorden van vragen regelmatig nieuwe volgers oplevert. De stellers van de vragen hechten veel waarde aan de antwoorden die worden gegeven op Twitter. Wanneer organisaties vragen beantwoorden zijn deze twitteraars, volgens de makers, positiever over het bedrijf en zijn ze meer geneigd om te volgen of iets te kopen. Voor bedrijven levert het dus voordelen op wanneer zij vragen over hun organisatie, product/dienst of branche beantwoorden.

De infographic met alle feiten en cijfers over vraag en antwoord op Twitter kun je hieronder bekijken. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Hier kun je de hele serie Infographic Day volgen.