Inspiratie

Think out of the box

0

De eerste dag van Search Engine Strategies New York (SES NY 2010) is eindelijk aangebroken. David Meerman Scott heeft ons direct wakker geschud met een enthousiast verhaal: hoe trek je meer bezoekers naar je website met blogs en Social Media? Share you stories, emotions and experience!

Denk verder

Bedrijven zijn nog altijd bang om hun “old fashioned” marketing methods los te laten. Denk bijvoorbeeld aan de Gouden Gids. David vraagt het publiek wie er in de afgelopen tijd de Gouden Gids heeft gebruikt. Slechts 4% van de zaal steekt zijn hand op. “Wie heeft er de afgelopen tijd Google en/of andere zoekmachines gebruikt?” Iedereen in de zaal steekt zijn hand op. Conclusie: “denk verder dan de ‘oudbollige’ marketingtechnieken”.

Google Stand

Een mooi voorbeeld van hedendaagse marketingtechnieken is het voorbeeld van dr. Smit (tandarts in Boston). Zij gaf $ 2000 dollar per maand uit aan haar offline advertenties. Ze is vervolgens succesvol gaan bloggen en heeft een e-book uitbracht ‘Healthy mouth healthy sex’. Het werd een hit bij haar patiёnten, die het vervolgens plaatsten op Twitter, Facebook etc. waardoor het e-book een groot succes werd. Ze rankt in Google nu op nr. 1 op “Boston dentist”.

Aandacht

Je kunt op verschillende manieren je aandacht verkrijgen:

  • Aandacht kopen (denk tv commercials)
  • Om aandacht smeken (kranten aanschrijven)
  • ‘Bug People’ (denk telesales)
  • Aandacht verdienen (door relevante informatie te geven)

Communiceer op de juiste manier met je doelgroep, begeef je in hun wereld. Leef je in, hoe bereik je ze het beste (blog, website, Facebook etc.). On the web, your ARE what you publish…

Je doelgroep

De 6 regels waar je rekening mee dient te houden als je je doelgroep wilt bereiken:

David Meerman Scott

Samen met David Meerman Scott op de foto

  1. Mensen geven niets om je product
  2. Misleid je bezoekers niet, wees eerlijk in communicatie
  3. Laat je normale denkwijze los, probeer niet alles in de hand te houden, denk verder. Uit Davids ervaring: Als je geen e-mailadres vraagt, krijg je meer response en media-aandacht dan als je mensen dwingt een e-mailadres achter te laten.
  4. Begeef in je de online communities van bijvoorbeeld bloggers
  5. Zorg ervoor dat mensen jouw informatie willen delen
  6. Creeër een hype, val op met unieke acties

Kortom…

Offline marketing is niet altijd te vertalen naar online marketing! Think out of the box. Meer informatie is te vinden op www.davidmeermanscott.com. Boeken van David Meerman Scott:

  • The New Rules of Marketing & PR
  • The Gobbledygook Manifest
  • The New Rules of Viral Marketing (e-book)
  • NIEUW: World of Wide Rave

Eén van zijn fantastische boeken lezen? Wie een link naar bovenstaand artikel plaatst en aan ons doorgeeft, ontvangt van ons een getekend exemplaar van World Wide Rave!

Alicia Valenzuela werkt als Internet Marketeer bij Yonego en is gespecialiseerd in SEA en Affiliate Marketing.

Yonego doet voor Frankwatching verslag vanaf SES New York 2010, volg hier de hele serie.