Fallen: puzzelhorror van korte duur

0

Deze week bespreek ik in de serie iPhone games de horrorgame Fallen. Fallen is een serieuze en goed opgezette horrorgame en vanwege het beperkte aanbod in dit genre een prachtige aanvulling binnen de App Store.

Wat is het?

Het spel start met vreemde geluiden en lichtflitsen, terwijl jij als crimineel Roman Mendez in de isoleercel zit. Je deur wordt opengemaakt en buiten je cel ontdek je dat er een bloedbad is aangericht. Je wordt aangevallen door vreemde hondachtige wezens en verder is er niemand te bekennen…

Wat valt op?

Fallen is te typeren als een puzzel-adventure en horrorgame. Af en toe is er een gevecht, daarna moet je voorwerpen zoeken en puzzels oplossen. Leuk is dat daarbij de mogelijkheden van de iPhone inventief worden benut. Zo gooi je een brandblusser door een ruit door met je telefoon te slaan.

fallen-scene

Een ander sterk punt zijn de mooie grauwe beelden, opgevrolijkt met kleurrijk bloed, die worden afgewisseld met cutscenes van uitstekende kwaliteit. Daarnaast heeft de game lekker lugubere geluiden en muziek, wat de sfeer verder versterkt.

Is het wat?

Een nadeel is dat deze game erg kort is: hij kan in minder dan twee uur uitgespeeld worden. Gelukkig zijn er nieuwe episodes op komst, waar je echter wel opnieuw voor moet betalen. Indien de prijs dan net zo schappelijk blijft als hij nu is, dan is dit geen enkel probleem. Hou je van actie, puzzels en zie je niet op tegen een bloederige kerst, dan zal Fallen je zeker aanspreken.

Prijs: momenteel € 1,59, met een tijdelijke 60% korting (App Store).

Dit artikel is eveneens gepubliceerd op Bashers.nl.