iPhone-game van de week: Robocalypse Mobile Mayhem

0

Hoewel games voor de iPhone nog maar relatief kort bestaan, zijn ze inmiddels razend populair. Continu verschijnen er nieuwe games in de App Store, maar welke zijn nou echt de moeite waard? In een serie artikelen bespreek ik hier wekelijks een aantal opvallende games. Met deze week: de prachtige real-time strategygame Robocalypse Mobile Mayhem.

Wat is het?

Picture-5In Robocalypse verdedig je, met een robotleger, jouw eenheden tegen oprukkende vijanden. Je bouwt in je basis krijgshaftige robots of machines, waarbij je op een slimme manier gebruik moet maken van de aanwezige grondstoffen. Natuurlijk zit de vijand niet stil; terwijl je je basis opbouwt word je aangevallen of probeert de tegenstander strategische punten af te pakken.

Je strijdkrachten bestaan uit robots die generieke commando’s volgen, zoals het aanvallen van een vijandelijke basis. Daarnaast beschik je over superhelden met bijzondere eigenschappen die je direct bestuurt. De eerste levels vormen de tutorial, waarin de basisprincipes van de game worden uitgelegd. Daarna moet je zelf volop aan de slag. De game bevat 17 levels die steeds starten met grappige cartoons om je opdracht duidelijk te maken.

Naast de singleplayer heeft het spel een multiplayer via locale wi-fi maar je kunt je krachten ook meten met tegenstanders van over de hele wereld. Op het moment van schrijven is dit deel van de game echter nog in de bètafase

Wat valt op?

Het spel valt op vanwege het vrolijke ‘cartoony’ uiterlijk. Ongeveer 2/3 van je scherm bestaat uit het slagveld, waar je eenvoudig scrollt door met je vinger over het scherm te bewegen. Het resterende deel toont je eenheden en geeft een overzichtsbeeld van het hele speelveld. Al met al is het indrukwekkend hoeveel informatie er op het kleine scherm van je telefoon zichtbaar is, terwijl je tegelijkertijd een prima overzicht behoudt en je personages individueel goed kunt bedienen.

Naast de beelden zijn de teksten van de personages erg leuk. Zo mopperen ze “I thought this was just a game” wanneer je ze de doodsklap uitdeelt, of komen ze met andere humoristische quotes. Het is duidelijk dat het schrijversduo Jay Lender (van Spongebob) en Micah Wright zich in deze game lekker heeft kunnen uitleven; zelfs in de teksten tussen de levels of in het menu met hints kom je hun humor tegen.

Is het wat?

Picture-6Hoewel de game eerder op de DS is uitgebracht merk je vrijwel nergens dat er sprake is van een poort. De intuïtieve besturing zorgt ervoor dat Robocalypse fris blijft. Daarnaast ziet de game er uitstekend uit met zijn overzichtelijke speelveld, vrolijke cartoons, lekkere humor en teksten van hoog niveau.

Gelukkig is Robocalypse geen saai strategiespel geworden: ieder level is uniek door sterk verschillende speelvelden en doelen. Het enige minpuntje dat ik heb ontdekt is dat je tijdens een level het spel niet kunt opslaan. Daar staat tegenover dat de meeste levels relatief kort zijn.

Als je houdt van games met diepgang, uitdaging en humor dan verdienen deze kleine robotjes een plekje op je telefoon.

Prijs: € 3,99 (App Store)

Deze week was er sprake van een bizar grote hoeveelheid leuke games die allemaal tegelijkertijd in de App Store verschenen en er zijn veel mooie games die we geen aandacht geven, zoals:

  • De actie-RPG Hybrid: Eternal Whisper
  • De puzzelgame iBlast Moki
  • De RPG Dungeon Hunter
  • De platformer BurgerTime Deluxe
  • De science fiction horrorgame Pandorum
  • De real-time strategygame Castle Warriors
  • De nieuwe Real Soccer
  • De lijnentrekker Boom Brigade
  • Doodle Jump’s neefje Scarecrow
  • De casual vlieggame Aera
  • De spaceshooter Meteor Blitz

Dit artikel is eveneens gepubliceerd op Bashers.nl