Gezocht: nieuwe media projecten over internationale samenwerking

0

NCDO stelt 450.000 euro subsidie beschikbaar voor projecten die met inzet van nieuwe media Nederlanders informeren over internationale samenwerking. NCDO zoekt op deze manier nieuwe wegen om de situatie van mensen in ontwikkelingslanden onder de aandacht te brengen en nieuwe doelgroepen te bereiken. Interesse om deel te nemen?

Voorlichting met landelijk bereik

Projecten die in aanmerking komen voor subsidie moeten voorlichting geven over internationale samenwerking en een landelijk bereik hebben. Er is maximaal 150.000 euro per project beschikbaar en alle voorstellen moeten uiterlijk 30 oktober 2009 bij NCDO binnen zijn.

Voorbeelden van nieuwe media projecten

nieuwe mediaOm een idee te geven welke projecten mogelijk voor subsidie in aanmerking komen, hier een aantal voorbeelden van eerder door NCDO gesubsidieerde projecten met nieuwe media-toepassingen:

  • De virale campagne Rampreizen.nl, die met een viral movie en begeleidende website mensen bewust maakt van het belang van de inzet van Nederlanders in (voormalige) oorlogsgebieden;
  • De online en interactieve game Welvaarders, die jongeren bewust maakt van de gevolgen van vrijhandel en fair trade. Dat gebeurt door in een virtuele wereld vraagstukken op het gebied van economie, handel en de verdeling van welvaart voor te leggen;
  • De gadget treemagotchi, een vriendenboom op internet die kan groeien en bloeien wanneer de eigenaar online groene en eerlijke acties uitvoert die door de subsidieontvangende organisatie worden voorgelegd.

Over de subsidie

Deze regeling valt bij NCDO onder de naam PRO-Actief en is bedoeld om een extra impuls te geven aan een specifiek project, een methode of een onderwerp. NCDO betrekt mensen in Nederland bij internationale samenwerking en ondersteunt hen met informatie, subsidies en adviezen.

Wil je meer informatie over regeling, voorwaarden, voorbeeldprojecten enzovoort, lees dan Subsidie aanvragen of informeer bij Eva Rootmensen (tel. 020-568 2041, [email protected]) of Joris Kleverlaan (tel. 020-568 2116, [email protected]).