iPhone-selectie: games om verslingerd aan te raken

0

Ook deze week bieden we je weer een selectie aan moois dat je kunt spelen op je iPhone. Over slingerende aapjes en parcoursen: Sway, Kami Grazy en Jungle Defender.

Game van de week: Sway

In Sway slinger je met een aapje over een parcours. De sfeer doet denken aan LittleBigPlanet en je bestuurt het aapje door je duimen op het scherm van de iPhone te leggen of heen en weer te zwaaien. Het duurt even voordat je dit goed onder de knie hebt, maar uiteindelijk slinger je vrolijk rond. Hoewel het spel eenvoudig lijkt, is het dat allerminst. Er is een goede coördinatie en timing vereist, waardoor de eerste levels meteen al een uitdaging vormen. De game ziet er uitstekend uit en speelt heerlijk weg, maar toch leg je Sway na een minuutje of tien weer weg, gewoon omdat je al dat vallen spuugzat wordt. Maar ben je er een paar uurtjes niet mee bezig geweest, dan pak je Sway al snel weer op vanwege de happy sfeer en het lekkere gevoel wanneer je geslinger wél goed uitpakt.

sway

Prijs: € 3,99

Vingervlug puzzelen: Kami Crazy

Kami Crazy doet denken aan Mario vs. Donkey Kong 2 op de DS, met de vele mini-Mario’s, waarin je al puzzelend je hoofdrolspelertjes door een parcours naar de uitgang moet loodsen. Het is leuk dat de besturing bij Kami Crazy plaatsvindt middels bewegingen op het scherm. Door onder een poppetje te duwen laat je hem springen of slingeren en met een snelle beweging van je vinger verplaats je hulpstukken. Het spel is een combinatie van puzzelen en vingervlug reageren. De besturing is inventief en prima uitgewerkt, wat deze game de moeite waard maakt.

kamicrazy

Prijs: € 2,99 (er is ook een gratis lite-versie)

Bizar slecht: Jungle Defender

jungle_defenderJungle Defender is een bizarre game… omdat hij zo slecht is! In het spel slinger je met een aapje bovenin beeld heen en weer, waarbij je de projectielen moet ontwijken die op je worden afgevuurd. Tegelijkertijd bekogel jij je tegenstanders met bananen. Dat zou best leuk kunnen zijn, ware het niet dat de gameplay zo eenvoudig is dat het spel al snel saai wordt. Bovendien word je na het spelen gevraagd naar je naam en leeftijd en krijg je vervolgens ordinaire reclame voor muzieknummers te zien die je kunt aanschaffen via iTunes. Een prachtig voorbeeld van hoe reclame en games niet met elkaar verweven moeten worden.

Prijs: gratis (inclusief irritante reclame en vastlopers)

 

Tip mij
Ben jij verslingerd aan een game voor de iPhone? Laat het me weten in de reacties of via de mail en wellicht bespreek ik volgende keer jouw tips.

Dit artikel is ook verschenen op Bashers.