1 – E-mailmarketing Conferentie: Ogilvy
[[image:logoemm.jpg::right:1]]Vanuit het Utrechtse MediaPlaza vandaag een verslag van de Nationale E-mailmarketing Conferentie. Dagvoorzitter Ronnie Overgoor leidt ons langs een groot aantal sprekers en een deel van de verhalen zal ik vandaag hier op Frankwatching verslaan. Dit is de eerste reportage met een samenvatting van de openingssessie die gegeven wordt door twee mensen van het Amerikaanse Ogivly Interactive New York.
Emailmarketing: trends & challenges
De openingssprekers zijn Jeanniey Mullen en Paul Beck van OgilvyONe. In hun verhaal ligt een relatie branding en e-mailmarketing. "E-mail is the backbone of out newly Digital World". De stelling is dat of je nou gebruik maakt van websites, mobile, RSS, blogging, social networking, virals etc, e-mail is altijd nodig en als ruggegraat op de achtergrond aanwezig. E-mail is dus een belangrijk kanaal om het brand te bouwen.
[[image:og1.jpg::center:1]]
E-mail is verreweg het belangrijkste communicatiekanaal voor professionals. Er zijn vijf 'brand preservations rules' voor e-mail te geven:
1. Know what your 'brand-lationship' is: Continental Airlines biedt klanten verschillende vormen van e-mail abonnementen aan, bijvorbeeld de frequentie is instelbaar. Maar het gaat ook om de mate van kennis en ervaring van lezers en dat lezers afhankelijk daarvan op verschillende onderdelen van de nieuwsbrief letten.
2. Understand how your brand behaves: Geef duidelijk aan wat de afzender is, niet alleen de merknaam. Kijk ook hoe je boodschap in andere omgevingen (nieuwsbrieven van anderen) gepresenteerd wordt.
3. Know your brands reputation once it hits the inbox: Er wordt een voorbeeld gegeven van Cisco waar de CEO als belangrijkste boodschap gepresenteerd wordt, maar waarbij dit gedeelte van het bericht in de inbox wegvalt.
[[image:og2.jpg::center:2]]
4. Establish and follow through with the critical 'brandshake': Probeer mensen persoonlijk aan te spreken.
5. Always, have a 'BrandAid' kit available: Wat doe je als er een tekst niet doorkomt of een onderwerp regel niet klopt.
Er wordt een voorbeeld gegeven van Mercedes waar per ongeluk vanuit een e-mailbericht niet de videoboodschap van de CEO werd getoond, maar een filmpje met bloot. Deze e-mail – en de nummers die erna verschenen – hadden gigantisch hoge doorklikratio's. Een case waar veel van te leren valt, probeer dat ook.