How to

Nieuwsbalie: jouw nieuws bovenaan

0

[[image:nieuwsbalie.jpg::right:1]]— BloggersBox: vandaag gelezen in Frankwatching’s e-mailbox — De e-mailbox van Frankwatching loopt echt over. Daarom vanaf vandaag – naast het dageljikse artikel – ook een selectie uit het andere aanbod dat via deze BloggersBox binnenkomt. Deze keer nieuws over het nieuwe Nederlandse initiatief de Nieuwsbalie.

"Nieuwsbalie.nl is een nieuwe webbased nieuwslezer die de overvloed aan informatie te lijf gaat door het nieuws te sorteren op relevantie. Binnen korte tijd leert Nieuwsbalie wat iemand interessant vindt. Vervolgens sorteert Nieuwsbalie de nieuwe artikelen altijd zo dat de interessantste bovenaan staan. ‘Je hebt maar een beperkte hoeveelheid tijd.’, zegt initiatiefnemer Martin Effer. ‘En daarin wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws.’

Elke keer dat iemand Nieuwsbalie bezoekt, krijgt hij de artikelen te zien die zijn verschenen sinds zijn vorige bezoek. Die nieuwe artikelen staan allemaal bij elkaar en dus niet gegroepeerd op waar ze vandaan komen. Zo kan iedereen in een oogopslag weer op de hoogte zijn van het belangrijkste nieuws. ‘Daarnaast wil je graag dat je de belangrijkste dingen het eerst ziet, net als bij Google of de voorpagina van een krant. En het zou nog mooier zijn als die krant speciaal voor jou gemaakt zou zijn.’, aldus Effer. Nieuwsbalie sorteert daarom het laatste nieuws van iemand zodat het voor hem belangrijkste nieuws bovenaan staat. Iedereen heeft namelijk andere interesses, dus een artikel dat voor de een heel interessant is, hoeft voor een ander helemaal niet interessant te zijn. En als de interesses van iemand veranderen, dan past Nieuwsbalie zich automatisch aan.

[[image:nieuwsbalie2.jpg::center:1]]

Nieuwsbalie heeft een groot bestand met bronnen bestaande uit RSS-feeds van nieuwssites en weblogs. Iedereen kan daaruit een aantal bronnen kiezen die hij wil volgen. In het vervolg wordt iemand dan op de hoogte gehouden van de nieuwe artikelen uit die bronnen. Uiteraard is ook het toevoegen van een nieuwe bron mogelijk. ‘Er zijn al veel nieuwslezers.’, zegt Martin Effer. ‘Maar Nieuwsbalie is uniek omdat het tegemoet komt aan wensen die veel mensen hebben: je wil in eerste instantie alleen nieuwe artikelen zien, je wil al het nieuws bij elkaar zien, je wil het belangrijkste nieuws eerst zien, je wil je nieuws overal kunnen lezen en je wil nieuws en jouw commentaar daarop kunnen delen met je vrienden en collega’s.’ "

Bron: Persbericht Nieuwsbalie.nl