GetJobsDone: Het go-to platform om je opdrachten écht ingevuld te krijgen
Studenten die alleen kunnen bijverdienen in de supermarkt of horeca? Heel gek vonden Joost, Darryl en Jacky in 2020. Daarom bedachten zij GetJobsDone: De marktplaats voor studentenwerk. Nu 3 jaar later is het bedrijf op veel aspecten doorontwikkeld. Niet alleen in positieve zin. Sterker nog, in 2023 is het bedrijf afgedwaald en was het spoor bijster. Maar zoals het echt pioniers beaamt, hebben zij alles op alles gezet het tij te keren.
Het begin
Zoals bij veel bedrijven is de start altijd stormachtig. Maar hoe zit dat daarna? Er werden veel nominaties voor awards in de wacht gesleept. Ze wonnen zelfs de publieksprijs van de 25 onder 25 van MT/Sprout. Maar gaandeweg verloor het haar identiteit. “We hebben ons product te ver doorontwikkeld waardoor we zelf eigenlijk niet eens meer wisten wat we nou eigenlijk deden.” zegt Joost Hopman, CEO van GetJobsDone. Terug naar de tekentafel dus en zorgen dat het bedrijf teruggaat naar hun roots. Het resultaat is uiteindelijk een opsplitsing geworden waarbij er een nieuw bedrijf is opgericht, gericht op softwareontwikkeling: Odylyt. Het oude vertrouwde GetJobsDone is nu weer het platform waar opdrachten gematcht worden met (young) professionals.
Odylyt
Weet jij eigenlijk als werknemer welke skills je bezit? En weet jouw werkgever, of jijzelf als werkgever, eigenlijk wel welke skills je in huis hebt? Dit waren 2 vragen die steeds vaker naar boven kwamen en waarop het antwoord nooit duidelijk werd. Na een uitgebreid marktonderzoek is naar voren gekomen dat veel werknemers en werkgevers niet goed weten welke skills zij nou zelf of als organisatie in huis hebben. Hierdoor ontstaat er veel ruis en onduidelijkheid. Daarnaast zorgt de zogenoemde ‘skills-gap’ voor onnodige uitgaves aan scholing en onenigheid vanwege te weinig informatie. Dit omdat organisaties dan niet scherp hebben wat er nodig is wanneer er een nieuwe koers gevaren dient te worden. Aan de andere kant voelen werknemers zich vaak niet voldaan, omdat ze niet weten waar ze nou écht goed in zijn. Daarom is Odylyt opgericht. Deze software maakt uitgebreide skills profielen per individu, zodat jij precies weet welke expertise je in huis hebt. Organisaties kunnen uitgebreide analyses en ontwikkel plannen maken voor en met medewerkers of zelfs hele afdelingen.
GetJobsDone
Een aantal dingen zijn wel degelijk veranderd. De kracht lag hem vooral in de gebruiksvriendelijkheid en gemak. Gemak is het toverwoord en daar is het platform ook helemaal op ingericht. Daarnaast wordt er slim gebruik gemaakt van technologie. Zo is er een stuk AI (Artificial intelligence) geïntegreerd om opdrachtgevers te ondersteunen bij het opstellen van hun opdracht. Vaak vinden opdrachtgevers het lastig om een goede omschrijving te maken voor een opdracht – of vacature -. Hier zijn we op ingesprongen door AI in het platform te bouwen. Met het beantwoorden van 3 simpele vragen zorgt de AI ervoor dat er een perfect opdrachtomschrijving komt.
Match making op basis van skills
Een andere innovatie is het matchen op basis van skills. De laatste hand wordt hieraan gelegd binnen het platform. De achterliggende gedachten is om nóg betere matches te maken tussen opdrachten en professionals. Vaak wordt er gekeken naar een CV, maar dit zegt eigenlijk niet zoveel en laat vooral het verleden zien. Door middel van AI worden skills ontsloten die kunnen matchen met skills die uit opdrachten te halen zijn. Heel innovatief en daarnaast toekomstgericht. Hiermee wordt ook direct op een minimale schaal discriminatie aangepakt, waar we ons vaak niet eens van bewust zijn. Doordat een match nu niet op basis van CV en motivatie gedaan wordt, maar echt op onderliggend bewijs, kun je er voor 95% vanuit gaan dat het een perfecte match is. Dit scheelt ook enorm veel tijd voor opdrachtgevers, omdat ze niet zelf alles hoeven uit te zoeken.
Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?
Vanuit dit gedachtengoed is het platform weer teruggegaan. Om in te springen in het probleem van de grote tekorten op de arbeidsmarkt, maken wij het uitbesteden van taken extra gemakkelijk. Er is maar 1 verdienmodel. Lekker duidelijk en geen onnodige poespas. En misschien heb je het al wel ergens gehoord? De toekomst van werk gaat écht veranderen. We zien dat er veel meer vanuit taken gewerkt zal gaan worden in plaats vanuit functies. Dit is ook terug te zien bij kleinere ondernemers. Zij hebben vaak geen behoefte aan een full-timer, maar wel aan ondersteuning bij bijvoorbeeld de marketing. Op het platform van GetJobsDone wordt de prijs vooraf besproken en wordt er per opdracht in plaats van per uur gewerkt. Dit maakt het – volgens onze huidige gebruikers – voor alle partijen heel erg duidelijk en overzichtelijk. We zeggen het nog maar een keer: ‘’Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?’’.
Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.