Bedrijven & Organisaties

l’eau en studio DIN worden otherwise

Otherwise

L’eau is al ruim 25 jaar specialist in één-op-één-communicatie en gedragsverandering. Bijna tien jaar geleden werd het bureau versterkt met full-service studio DIN. Sindsdien werken ze samen onder één dak. En vanaf vandaag eindelijk ook onder één naam: otherwise.Amsterdam. Of kortweg otherwise. Een naam die volgens de nieuwe managing director Arco Bregman: “meer recht doet aan onze eigen manier van denken en doen”.

Betere resultaten door anders te denken

Arco Bregman liep al heel wat jaren mee in de reclamewereld voordat hij op 1 januari 2023 managing director werd bij l’eau en studio DIN. Het verhaal van het bureau sprak hem aan: “Elk bureau zegt dat ze het anders doen. Toch volgen de meesten nog altijd het pad van de ‘why’ en de unieke belofte”, aldus Arco. Hij vervolgt: “door de wildgroei aan merken, media en boodschappen zag l’eau al vroeg dat de klassieke, propositiegedreven aanpak van reclame niet meer werkte. Hoe harder we allemaal roepen hoe bijzonder, aantrekkelijk en voordelig we zijn, hoe kleiner de kans dat iemand er nog uitspringt.” Het bureau ontwikkelde daarom samen met de Radboud Universiteit de Barrière Methodiek® op basis van gedragspsychologie. Door het wegnemen van barrières, vinden ze de juiste snaar om doelgroepen in beweging te brengen. Zo zorgen ze dat mensen die al donateur zijn van de Hartstichting toch een extra donatie doen. Dat mkb-ondernemers ondanks hun drukke agenda meer willen weten over een Sazas verzuimverzekering. En dat brildragende jongeren over hun angst stappen om eens daglenzen van CooperVision te proberen.

Om mensen in beweging te brengen, moet je weten wat ze tegenhoudt

Lotte Verstijnen is sinds vier jaar gedragspsycholoog bij het bureau. De Barrière Methodiek® past zij dagelijks toe in de praktijk. Lotte licht toe waarom het werkt: “Je kunt de mooiste redenen bedenken waarom je doelgroep iets zou willen. Maar tegenover elk van die redenen, staan meerdere argumenten om het toch niet te doen. Te duur, te lastig, te anders, niet in de buurt, onbekend en ga zo maar door. Dus wat, als we niet beginnen bij waarom, maar bij waarom niet? Wat houdt de doelgroep tegen om informatie aan te vragen, langs te komen, een goed doel te steunen, gezonder te leven, een product te kopen of wat het doelgedrag ook is?” Arco vult aan: “Beginnen bij de barrières zorgt voor waardevolle inzichten en ⎯ het belangrijkste ⎯ betere resultaten. Want door weg te nemen wat de doelgroep tegenhoudt, maken we de weg vrij voor positieve verandering”.

Barrièredoorbrekende campagnes én designs

Otherwise maakt dus campagnes die mensen in beweging brengen door barrières te doorbreken. Maar hoe past studio DIN daarin, die vooral bekend staat als specialist in verpakkingsdesign voor onder andere Lidl? Lotte geeft aan dat de studio altijd al een belangrijke rol speelde bij het design van de campagnes van l’eau. Ze voegt daaraan toe: “hoe dichter je op het aankoopmoment zit, hoe groter het effect als je daar barrières kunt wegnemen. Denk maar aan de verpakking van een feeststol van Lidl Deluxe. Die moet er betaalbaar uitzien, maar tegelijk zo lekker dat de klant over de barrière stapt dat de stol van de bakker misschien wel beter is”.

Wat betekent de otherwise-aanpak in de praktijk voor klanten?

Arco legt uit dat otherwise bij elke opdracht de principes van gedragsverandering inzet om de briefing te verdiepen, de creatieven te inspireren en concepten beter te maken. En zijn er nog andere dingen die het bureau anders maakt? Arco: “otherwise staat voor anders denken én anders doen. Dat betekent onder meer dat iedereen binnen het team even waardevol is en bereikbaar voor onze klanten. In plaats van op snel scoren, focussen we op duurzame relaties en resultaten. Niet voor niets werken we voor een aantal opdrachtgevers al ruim tien jaar ‒ een jubileum dat ook een aantal collega’s met gemak halen.

Wil je meer weten over de aanpak van otherwise? Neem contact op met Arco Bregman: 06 81 83 37 02.

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Communicatie.

0
0
0
0