Onderzoek & Trends

Feyenoord verreweg meest gebruikte clubnaam in wachtwoorden

VPNdiensten.nl

Feyenoord komt van alle Nederlandse clubs verreweg het meest voor in de wachtwoorden van mensen. Dat blijkt uit een onderzoek van VPNdiensten.nl, dat onderzoek heeft gedaan naar de meest voorkomende wachtwoorden van Nederlandse gebruikers. Meer dan 1 op de 600 gelekte wachtwoorden is de naam van een voetbalclub.

De term Feyenoord wordt ongeveer drie keer zo vaak gebruikt als Ajax. Voetbalclubs en voetbalgerelateerde termen zijn bovengemiddeld populair, aldus VPNdiensten.nl. Het wachtwoord ‘feyenoord’ staat zelfs in de top 25 van meest gebruikte wachtwoorden in de onderzochte datalekken.

,,Clubliefde is mooi, maar voetbalfanaten moeten zich wel realiseren dat hun wachtwoord via de zogenaamde brute force-methode in een vingerknip gekraakt kan worden. Als we het hebben over wachtwoorden, gaat de zinsnede ‘Niets is sterker dan dat ene woord: Feyenoord’ dan ook zeker niet op”, aldus Abel Baas van VPNdiensten.nl met een knipoog.

Fans van Feyenoord zijn overigens niet de enigen die makkelijk te kraken wachtwoorden kiezen: ook ‘ajax’, ‘twente’ en ‘oranje’ zijn goed vertegenwoordigd in de lijst van meest gebruikte wachtwoorden.

VPNdiensten.nl concludeerde het aan de hand van de wachtwoorddata van bijna 10 miljoen Nederlandse e-mailadressen. Meer dan 1 op de 140 gelekte Nederlandse wachtwoorden is simpelweg ‘123456′. Dat is al vijf jaar het meest gebruikte wachtwoord voor online-accounts waarbij een e-mailadres met een .nl-extensie gebruikt wordt.

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen.

0
0
0
0