Mango Kollektiv – nieuw platform voor bedrijven die willen uitbreiden naar de Duitse markt
Duitsland is nog steeds de belangrijkste handelspartner van Nederland. Het is dan ook niet vreemd, dat de meeste bedrijven bereid zijn om uit te breiden naar de Duitse markt. Daarbij vergeten ze vaak dat een aantal kilometer verderop een totaal andere cultuur heerst.
Gezien het feit dat Duitsland een buurland is van Nederland, gaan de meeste ondernemers ervan uit dat het zakendoen in Duitsland heel vergelijkbaar moet zijn met dat in Nederland. Hoe dichtbij Duitsland ook lijkt te zijn, als het gaat om cultuur en vooral de bedrijfscultuur, is de afstand net zo ver weg als China. De veronderstelling dat Nederland en Duitsland op elkaar lijken voert tot het misverstand dat zakendoen ook hetzelfde moet zijn – iets wat Danilo en Claudia zelf hebben meegemaakt, terwijl ze voor start-ups gingen werken, die naar de Duitse markt wilden uitbreiden.
Danilo is een ervaren Marketeer en Coach met een achtergrond in Psychologie. Claudia is een Content Specialist met een achtergrond in de journalistiek en linguïstiek. Beide zijn tweetalig Duits-Italiaans opgevoed en wonen al jaren in Amsterdam. Tijdens hun werk in verschillende bedrijfstakken kwamen ze dagelijks in aanraking met culturele misverstanden. Van daaruit is Mango Kollektiv tot leven gekomen. Een nieuw platform voor bedrijven die willen uitbreiden naar de Duitse markt.
Mango Kollektiv helpt bedrijven om een nieuw product op de Duitse markt te positioneren, te valideren en de communicatie met de doelgroep op te zetten. Met social media specialist Karl Krause (Couple of Men Media), Creatives als Davide Cocchiara en Boris Schreurs (Ogilvy) en Digital Marketing freelancers, vertalers en schrijvers in hun netwerk, bieden zij een breed scala aan diensten voor bedrijven die zich op de Duitse markt begeven. Hun credo: Eerst de doelgroep en de markt (ver)kennen, dan communiceren.
Werken met Mango Kollektiv betekent ook het ondersteunen van het Center for Intersectional Justice. Mango Kollektiv doneert daar 5% van hun totale inkomsten aan. Het CIJ streeft ernaar om het antidiscriminatie- en gelijkheidsbeleid in Europa inclusiever en effectiever te maken. Iets wat behoort tot de sociale missie van het Kollektiv, omdat ze zichzelf zien als bruggenbouwer, die cultuurverschillen dichten en daarbij unieke ideeën en diversiteit ondersteunen door deze naar de rest van de wereld te brengen.
Wil je ons beter leren kennen? Wij bieden een korte en krachtige workshop aan, waar je de culturele verschillen tussen Nederland en Duitsland zelf kan ervaren. Ben je van plan om binnenkort naar Duitsland uit te breiden? Neem dan met ons contact op!
Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.
Lees de Frankwatching-artikelen over Communicatie.