NFIR doneert 100 uur om coronahackers van ziekenhuizen te bestrijden
Zogenaamde “coronahackers” mikken in deze onrustige tijd op ziekenhuizen en zorginstellingen, omdat zij mogelijk sneller geneigd zijn te betalen voor geplaatste ransomware na een hack. Hoe kunnen ziekenhuizen en zorginstellingen zich tegen coronahackers wapenen? Cyber Security Specialist NFIR biedt 100 uur vrijwilligerswerk aan om op te treden wanneer er een ziekenhuis gehackt wordt.
“Het zorgen voor patiënten gaat een stuk sneller voor ziekenhuismedewerkers als de patiëntgegevens beschikbaar zijn in een elektronisch systeem, het EPD-systeem. Voor ziekenhuizen is het van groot belang dat er snel en adequaat wordt gehandeld. Wanneer er sprake is van een hack, kunnen wij direct te hulp schieten om de schade zoveel mogelijk te beperken” legt Arwi van Der Sluijs, Algemeen Directeur en executive consultant cyber security van NFIR uit. “We hopen natuurlijk dat een cyberincident niet gaat plaatsvinden bij een ziekenhuis of zorginstelling, maar als het gebeurt, staan we direct klaar mocht er een beroep op ons gedaan worden deze komende tijd.”
Gezamenlijk optreden tegen hackers
Wij Helpen Ziekenhuizen is in het leven geroepen om ziekenhuizen en andere medische instellingen te ondersteunen bij cyberincidenten. De kans dat ziekenhuizen daar in deze tijd mee te maken krijgen is groot volgens NFIR, die dan waardevolle hulp kan bieden. Wij Helpen Ziekenhuizen is aangesloten bij Z-CERT (het expertisecentrum voor cybersecurity in de zorg) en NFIR is recent een officieel CERT (Computer Emergency Response Team) geworden. “We zijn een van de weinige aangesloten partners bij Wij Helpen Ziekenhuizen die een officieel CERT zijn” aldus Van Der Sluijs van NFIR.
Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.
Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen.