We Rule regeert de iPhone

0

Sinds iets meer dan een week geleden het spel We Rule in de App Store verscheen, is de Farmville-achtige rage ook op de iPhone losgebarsten. In We Rule draait alles om een koninkrijk dat je level voor level uitbouwt.

Wat is het?

Je begint met een ommuurde binnenplaats en enkele akkertjes, maar binnen een paar dagen prijkt er een echt kasteel en komen er steeds meer mogelijkheden in je rijk.

ihponeWat valt op?

De kleine repeterende taken die onderdeel zijn van dit genre lenen zich bij uitstek voor de iPhone. Dat maakt de game verslavend: het is kinderlijk eenvoudig om elke paar uur even orde op zaken te stellen in je koninkrijk en zo een level te stijgen. Ook is het leuk dat je vrienden kunt toevoegen en elkaars rijk kunt bezoeken en bewonderen. Verder valt de lieflijke sfeer op, die de gemoedelijkheid van een traditioneel middeleeuws rijk uitstraalt. Dat rijk kun je helemaal naar eigen smaak samenstellen en inrichten, waarbij je steeds meer keuzes vrijspeelt.

Is het wat?

Een sterk punt van We Rule is de lage instapdrempel. Je kunt de complete game spelen zonder een cent uit te geven. Wil je sneller levellen, dan kun je in het spel ‘mojo’ aanschaffen waarmee al je gewassen in magisch tempo worden geoogst. Echt nodig is het aanschaffen van mojo trouwens niet, de game is ook zonder deze versneller prima speelbaar.

Een manco aan het spel is dat de sociale interactie beperkt blijft. Zo vind ik het jammer dat ik geen berichten kan uitwisselen met vrienden of samen een uitdaging kan aangaan. Daardoor merk je na zo’n tien tot vijftien levels het grootste minpunt van het spel: het wordt saai! Toch is dit niet onoverkomelijk, omdat de game gratis is. Wil je een week of twee leuk en kostenloos vermaak op je iPhone, dan is We Rule een absolute aanrader.

Prijs: gratis, met de mogelijkheid van ‘in app-aankopen’ om sneller te levelen (App store)

Dit artikel is eerder verschenen op Bashers.nl, een uitgebreide review is te vinden op iPhoneclub.