Bedrijven & Organisaties

Nederlands platform Join matcht automatisch 2.1 miljoen influencers aan bedrijven

Join Marketing

Haarlem, 17 december 2019 – Influencer marketing platform Join helpt bedrijven bij het vinden van relevante influencers in alle markten en niches door Instagram content van ruim 2 miljoen influencers te analyseren en inzichtelijk te maken. Naast het analyseren van de Instagram-content ondersteunt de zoekmachine van het platform nu ook content op YouTube en blogs. Het platform is in Europa de eerste die een dergelijke contextuele zoekmachine heeft gelanceerd.

Influencers
Influencers, invloedrijke social media gebruikers die hun lief en leed delen op hun feed, schieten als paddestoelen uit de grond. Elke dag worden er duizenden nieuwe influencers ‘geboren’ en iedereen die eerder specialist, auteur of journalist was is nu óók opeens influencer. Bedrijven staan in de rij om samen te werken met deze invloedrijke thought leaders, maar de ervaring leert dat influencer marketing alleen werkt met influencers die een relevante koppeling met het bedrijf of merk hebben. “Jouw” relevante influencer in die poel van miljoenen, dat is toch zoeken naar een speld in een hooiberg?

Relevante zoekwoorden
“Veel bedrijven en bureau’s hebben inderdaad moeite met het vinden van relevante influencers.” opent Paolo Martorino, CEO van influencer marketing platform Join. “Ondanks dat de influencers online goed vindbaar zijn, zijn het er zó veel en zijn er zó veel verschillende onderwerpen, dat de ‘perfecte’ match onbegonnen werk lijkt.” Als antwoord op de rijzende vraag naar influencer marketing richtte Paolo met zijn compagnon Edwin Knip in 2017 het influencer marketing platform Join op.

In het platform integreerden zij een slimme zoekmachine, waarmee het zoeken naar de juiste influencer een stuk gemakkelijker werd. “Via onze AI-software analyseren we miljoenen Instagram posts en ‘lezen’ we de content. Zo kunnen wij gemakkelijk inzichtelijk maken waar influencers het over hebben. Dat kan aardig wat zoekwerk besparen.” Na ruim twee jaar gebruik te maken van de zoekmachine op Instagram hebben Martorino en Knip inmiddels ook andere social media kanalen toegevoegd.

Bloggers en Youtubers
“Ondanks dat veruit de meeste samenwerkingen met influencers op Instagram worden uitgevoerd, is influencer marketing méér dan alleen een post op Insta” stelt Knip, die verantwoordelijk is voor de technische ontwikkeling van het platform. “Daarom hebben wij onze zoekmachine uitgebreid met YouTube-kanalen en blogs.” Ook breidde Join haar database recentelijk uit met miljoenen extra influencers. Het platform is de eerste in Europa die een dergelijke contextuele zoekmachine heeft gelanceerd. “Daar zijn we best trots op.” besluit Knip.

Over Join Marketing
Join Marketing is in 2017 opgericht door Paolo Martorino en Edwin Knip. Join is het eerste Europese influencer marketing platform dat merken en influencers verbindt door middel van Artificial Intelligence. Join wil daarmee authentieke en relevante samenwerkingen mogelijk maken.

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Social media.

0
0
0
0