Boek Online marktonderzoek

Online marktonderzoek

H. Lingeman, M. Berntsen
Wolters Kluwer
2004
Nederlandstalig
€ 21.25
0
0
0
0

Dit boekje is bedoeld voor degenen die onderzoek willen (laten) uitvoeren. Het innovatief inzetten van marktonderzoek levert u forse kostenbesparingen en flinke tijdwinst op.

Het traditionele onderzoeksproces is inefficiënt en arbeidsintensief met call centers is het zeer duur en tijdrovend om mensen te bereiken voor marktonderzoek. Met de opkomst van online marktonderzoek wordt de capaciteit van een onderzoekbureau niet meer bepaald door het aantal onderzoekers of interviewers dat in dienst is, maar door de omvang van haar onderzoekspanels. Dit leidt tot een marktverschuiving.
De werkwijze en de kwaliteit van deze panels is niet altijd even inzichtelijk voor de buitenwereld. Daarnaast bestaan er in de markt nog veel misverstanden over online onderzoek. Deze twee elementen kunnen leiden tot onderzoeken die niet optimaal worden uitgevoerd of tot een ontwrichte relatie tussen opdrachtgever en onderzoekbureau.

‘Online marktonderzoek’ maakt u in kort tijdsbestek wegwijs in de wereld van marktonderzoek via Internet(panels). Na lezing ervan kunt u – als opdrachtgever of als leverancier – sneller, beter, op grotere schaal en tegen geringere kosten onderzoek (laten) uitvoeren, veel succes.



Alle boeken