- fb
- tw
- li
- gp
- pi
- total
- fb
- tw
- li
- gp
- pi
Gespreksvaardigheden. Mensen kunnen toch al met elkaar praten? Het zou overbodig moeten zijn om over gespreksvaardigheden te hebben, zou je denken. Er blijken echter verschillen tussen mensen: de één krijgt op de een of andere manier toch meer voor elkaar dan de ander. En vaak komt dat verschil neer op subtiele verschillen in hoe zo iemand met anderen communiceert.
‘Psychosociale gespreksvoering: observatief luisteren in de hulpverlening’ gaat echter verder dan alleen gewone, alledaagse gesprekken. In de hulpverleningssituatie gaat het om diepgang en daarom zal de hulpverlener over zowel theoretische kennis als praktische vaardigheden moeten beschikken.
Uitgangspunt is het begrip observatief luisteren, waarmee bedoeld wordt dat de hulpverlener zijn communicatie afstemt op de reacties van zijn cliënten. Het is een eclectische manier van werken waarin empowerment een sleutelrol speelt. Dit boek vertaalt de theorie in bruikbare strategieën en vaardigheden die direct toepasbaar zijn in de praktijk.
De uitgave is in begrijpelijke taal geschreven en de technieken worden geïllustreerd met heldere praktijkvoorbeelden, via een aantal casussen en beeldmateriaal op de bijbehorende website.
Dit boek is bedoeld voor studenten binnen het hoger sociaal agogisch onderwijs, te weten TP, MWD en SPH en studenten die psychologie studeren aan de universiteit.
Alle boeken