“Maak content Frankwatching toegankelijk via login”

0

Het is 2010! Tijd voor een vooruitblik op wat dit jaar ons zal brengen. Eerder vertelden wij zelf over onze plannen. Nu is het de beurt aan de partners van Frankwatching. Martijn Groeneweg en Niels van Meerte Janse van Measuremail vertellen over de verwachtingen voor de e-mailmarketingbranche en Measuremail.

Afbeeldingen ook voor Hotmail-adressen zichtbaar

“2010 wordt voor ons een bijzonder jaar. Allereerst releasen wij eind maart versie 7 van Measuremail. Hiermee maken wij het mogelijk dat links en plaatjes ook voor ontvangers met een Hotmail-adres direct zichtbaar en actief zijn, zonder dat zij eerst op ‘afbeeldingen tonen’ hoeven te klikken. Wij zijn de eerste in Europa die deze mogelijkheid breed aanbieden. We beschouwen deze mogelijkheid echter als noodzakelijk, omdat wij e-mails sturen voor grote B2C-lijsten. Hierin zijn vaak 50% van de adressen Hotmail-adressen. De eerstvolgende provider van de lijst verstuurd maar naar 5% van de lijst. Het belang van de Hotmail-adressen is dus heel groot.”

Kleine partijen verdwijnen uit de markt

Tijdens het vorige interview spraken we al over deliverability. Wij vermoeden dat dit er de oorzaak van wordt dat veel kleinere partijen uit de markt zullen verdwijnen. Ontvangers zullen het nog belangrijker gaan vinden dat zij de reputatie van de afzender kunnen vertrouwen. Ook verwachten wij een verdere professionalisering van het e-mailkanaal. Nu kijken onze klanten vooral naar opens en kliks in de rapportages, maar we vermoeden dat ze steeds meer aandacht zullen besteden aan conversie. Zodat ze meteen kunnen zien wat ze hebben verdiend.”

e-mail toetsen“Wat betreft de nieuwsbrieven hebben Frankwatching en Measuremail dit jaar grote plannen. Inmiddels ontvangen zo’n 3.700 e-mailadressen (een van) de nieuwsbrieven. Met behulp van een redesign van de nieuwsbrief en een nieuwe edities van de nieuwsbrief (onder meer voor Frankwatching Vacatures) gaan we dat aantal verder vergroten.”

Inloggen voor content op Frankwatching

“Als je het mij vraagt is het een goed idee om in 2010 de content toegankelijk te maken via login en wachtwoord. Door een profiel aan te maken kun je dan alsnog op de site terecht, mits je bent ingelogd. Dit hoeft volgens mij niet te betekenen dat het aantal lezers terugloopt, kijk maar naar de website van Managementsite. Deze stap is daar ook zeer succesvol gemaakt.”

Afb. 2: Pay-off onder het Frankwatching-logo

“Je kunt dan alles op de website gratis houden. Frank weet dat ik hier zo over denk, maar hij vindt het niet bij Frankwatching passen. Ik denk ook dat de vaste lezers het er in eerste instantie niet mee eens zijn, maar we zijn van mening dat het past bij de ontwikkeling van de site. Een tweede stap zou kunnen zijn om lezers voor toegang bijvoorbeeld jaarlijks €10 te rekenen. Ik denk dat dit voor specialistische content in de toekomst zal gaan gebeuren. Voor het dagelijkse nieuws zie ik dat niet gebeuren. Dat zal naar verwachting gratis beschikbaar blijven, omdat dat op zoveel plaatsen te halen is.”