Content

Contentmarketing: Trump in je content & 7 andere onmisbare artikelen

0

Nieuwe kennis opdoen over contentmarketing: dat stond afgelopen week centraal tijdens onze themaweek Contentmarketing. We deelden insights, onderzoeken, columns, een infographic en een video over dit veelbesproken onderwerp. In dit artikel zet ik alles op een rijtje, zodat je rustig kunt teruglezen wat je gemist hebt.

Om te beginnen met de artikelen: 8 stuks.

Contentmarketing: zó bedenk je de verhalen die je gaat maken

We trapten de themaweek af met dit interessante artikel van Tim Daalderop over het schrijven van content. Hoe zorg je ervoor dat mensen je content graag willen lezen? Hoe kom je op nieuwe onderwerpen voor je blogs? En hoe zorg je ervoor dat je content zich onderscheidt ten opzichte van een advertentie? In dit artikel een aantal handige tips en een aanzet tot het ‘magazine-denken’. Wedden dat je zin krijgt om te beginnen?!

untitled-design-39-1170x350

Welke video werkt voor jou? 7 vormen [handig overzicht]

Wil je een video maken voor je bedrijf? Slimme keus, want video wekt vertrouwen bij een consument en vergroot je ‘know, like & trustfactor’. Dan moet je alleen wel weten welke video het beste werkt. Kies je voor een uitlegvideo of juist niet? En kies je voor een video op je homepage of juist alleen op je socialmedia-kanalen? Bekijk in dit artikel van Willem Maatman welke opties je hebt en wat voor jou de beste keus is.

welke-video-1170x350

Contentmarketing is een marketing- én businessproces [case]

Is contentmarketing nu vooral een taak van de communicatieafdeling? Niet slecht, maar het kan beter. Door beter met afdelingen samen te werken weet je waar je klant staat en waar hij of zij behoefte aan heeft en op welk moment. In dit artikel van Carlijn Postma lees je hoe uitvaartverzekeraar DELA het op die manier heeft aangepakt. Mét resultaat: het heeft concreet nieuwe sales opgeleverd.

meisje-laptop-bril-boeken-1170x350

Hoe je de effecten van contentmarketing meet [3 manieren]

Contentmarkting is een strategie voor de lange termijn en levert vaak niet direct resultaat op in de vorm van sales en conversie. Hoe kun je dan toch meten of het wel zin heeft wat je doet? Bekijk in dit artikel deelt Annet de Winter welke 3 zaken je wél kunt meten en hoe je deze data optimaal inzet.

contentmarketing-1170x350

Waarom digital storytelling niet bestaat

Digital storytelling is hét toverwoord van contentmarketeers. Zonder speciale digitale technieken waarbij de lezer in het verhaal wordt getrokken, tel je eigenlijk niet meer mee. Maar, wat blijkt uit onderzoek? Mensen houden van verhalen op zichzelf. Dat was vroeger al zo, en is nu niet veranderd. Reden genoeg voor Cor Hospes om te zeggen dat digital storytelling niet bestaat en dat we slechts verhalen lezen met digitale toevoegingen. Een interessante en waardevolle gedachtegang!

digital-storytelling-e1480075622286-1170x350

Het effect van visuele content [infographic]

Iedereen weet inmiddels dat we visuele informatie beter kunnen verwerken dan tekst. Visuals gebruiken in je contentmarketing is dus een goed idee. Hoe zet je visuele content in en wat voor effect heeft het? Bekijk de infographic in dit artikel van Bianca van de Ketterij en je kunt beter verantwoorden waarom al die visuals écht nodig zijn.

effect-van-visuele-content-infographic-1170x350

Zit er wel genoeg Trump in je content in 2017?

De afgelopen weken is (pijnlijk) duidelijk geworden dat een grote groep mensen zich niet gehoord voelt. En dat is lastig, als je met je content je hele publiek aan wil spreken. Of zoals John Verhoeven het verwoordt: “Hebben we wel genoeg oog voor de stille meerderheid? De mensen die niet halve dagen zitten te twitteren, facebooken, snapchatten en zichzelf graag rondwentelen in digitale communities?” Een mooie aanleiding om nog eens met een kritisch oog naar je eigen content te kijken!

vuist-op-tafel-1170x350

Moeilijke boodschap? Vertel een verhaal [4 cases & tips]

De vluchtelingencrisis, abortus of euthanasie: de voor- en tegenstanders laten van zich horen. Om ze te informeren of hun mening te veranderen, schotelen communicatieprofessionals soms lappen tekst voor aan een onwetend publiek. Fout! De teksten worden niet gelezen en de boodschap is al snel vergeten. Hoe moet het dan wel? In dit artikel deelt Esther Rinkkengaa tips voor een herkenbaar en openhartig verhaal. Want uiteindelijk komt je boodschap dan veel beter aan.

vluchteling-griekenland-zee-storytelling-1170x350

Video: visual storytelling

Visual storytelling, wat is dat nou eigenlijk? In deze video leer je wat visual storytelling is en waarom het je kan helpen in je communicatie. Het bijbehorende artikel van Bas van Gisbergen biedt je meteen nog meer verdieping.

Accepteer cookies

Extra: de 5 best gelezen artikelen over contentmarketing

Dit zijn natuurlijk niet de enige artikelen die we dit jaar publiceerden over contentmarketing. Een duik in ons archief zorgde voor een top 5 best gelezen artikelen van dit jaar (tot nu toe). Allemaal met contentmarketing centraal:

Op de hoogte blijven? Abonneer je op een alert

Niet getreurd, ook na deze themaweek blijven we volop artikelen publiceren over contentmarketing. Wil je er nog meer over weten en op de hoogte blijven? Abonneer je hier op de collectie contentmarketing en je hoeft niks meer te missen.

Afbeeldingen met dank aan 123RF.com