- fb
- tw
- li
- gp
- pi
- total
- fb
- tw
- li
- gp
- pi
Een gemiddelde Nederlander staat in bijna 400 databanken met nagenoeg dezelfde gegevens. Per persoon produceren we wereldwijd 15 MB aan data per minuut. De hoeveelheid data neemt exponentieel toe, maar dat stelt ons niet in staat om betere keuzes te maken.
IT-investeringen nemen toe, maar maken ons niet echt productiever. We gaan slecht om met persoonsgegevens en maken techbedrijven tegen beter weten in steeds machtiger. Als samenleving creëren we veel te veel ‘waste’. Met name in kantoren is de verspilling enorm en bijgevolg twijfelen velen aan de zin van hun kantoorbaan.
In dit digitale tijdperk blijkt het heel moeilijk om data goed te organiseren. Hoe komt dat en wat houdt ons tegen om het beter te doen? Voor het beantwoorden van die vragen moet je weten wat data zijn en hoe je die optimaal kunt organiseren. Je moet ‘datawijs’ worden. Maar wat is datawijsheid? Dit boek gaat uitgebreid in op die vragen. Je leert data beter te begrijpen en organiseren. Met datawijsheid verlagen organisaties kosten en lead times, en zijn we in staat om serieuze maatschappelijke problemen op te lossen.
We hebben de technologie om de maatschappij echt te veranderen en te verbeteren. Als we dat willen, kunnen we met name in kantoren het aantal werkuren drastisch reduceren. Minder werken, meer presteren, en dat letterlijk ‘voor hetzelfde geld’. Een haalbaar perspectief dat niet alleen aanlokkelijk is voor werknemers en werkgevers, maar ook voordelen biedt voor de maatschappij.
Alle boeken