Algoritme-wijzigingen, branded content & 5 andere LinkedIn-updates
Wil jij graag op de hoogte zijn van de nieuwste LinkedIn-updates en -functies? In dit artikel deel ik er 7 en vertel ik je hoe je ze succesvol kunt inzetten.
1. Je feed via je mobiel instellen
LinkedIn toont automatisch de relevantste berichten in de tijdlijn van LinkedIn. Deze zijn door het algoritme van LinkedIn bepaald. Een veelgehoorde opmerking tijdens LinkedIn-trainingen was dat gebruikers het niet fijn vonden dat deze functie niet via de LinkedIn-app uitgeschakeld kon worden. Maar daar is nu verandering in gekomen. Wil jij niet dat LinkedIn bepaalt welke berichten je te zien krijgt, maar wil je de meest recente berichten zien op de feed? Dan kun je nu ook via de app makkelijk switchen tussen “relevantste eerst” of “recentste eerst”.
Hoe je dat doet? Klik bovenaan naast de zoekbalk op de 3 lijntjes met het pijltje en dan verschijnt vanzelf de optie om te switchen van relevant naar recent.
Je kunt ook via je instellingen je voorkeuren vastzetten. Ga naar “ik” en dan naar “instellingen en privacy” en klik vervolgens op “accountvoorkeuren”. Daarna klik je op “feedvoorkeuren”, waar je kunt aangeven dat je de meest recente tijdlijn wil zien. Hiermee zet je de switch vast, zodat je niet telkens dit handmatig hoeft te doen. Handig!
2. Het algoritme is veranderd
Er zijn 2 grote LinkedIn-updates als het gaat om de feed.
1. Zodra je iets post op LinkedIn, zal je content eerder bij je connecties en volgers te zien zijn.
People tell us that they find it most valuable when content is grounded in knowledge and advice,” Xiong says, “and they find it most valuable when the content is from people they know and care about. – Alice Xiong-Ying Director of Product – LinkedIn
2. LinkedIn posts waarin je kennis deelt krijgen nu prioriteit.
LinkedIn’s system is now evaluating whether a post contains knowledge and advice, and then showing it to other users who are likely to find the information relevant and useful. “For us, the most important part of the equation is, Do we believe we’re helping our members be and feel more productive and more successful?” Alice Xiong-Ying
Dit betekent ook dat niet-professionele content, inclusief content die is ontworpen om het het algoritme te misleiden, niet langer op dezelfde manier wordt beloond in de vorm van een groot bereik.
LinkedIn is dus ook op zoek naar deskundige kennis en advies die je deelt. Let op: meer diepgaande antwoorden en conversaties helpen je om het bereik van jouw post te verbeteren. Of dat van anderen. 😉
Tip: Reageer dus ook inhoudelijk op opmerkingen in je eigen post.
3. Je locatie, opleiding en huidige bedrijf
Momenteel zie je bij jouw LinkedIn-profiel direct je locatie en aan de rechterkant de opleiding en je huidige werkgever of bedrijf. LinkedIn experimenteert momenteel met het verwijderen van deze informatie uit de introductiekaart. Persoonlijk zou ik het erg jammer vinden als deze informatie permanent verwijderd wordt. Even afwachten nog of LinkedIn dit gaat doorvoeren, maar dan ben je in ieder geval alvast voorbereid mocht het gaan gebeuren!
4. Bewaar zoekopdrachten en ontvang meldingen
Je kunt nu (maximaal 10) meldingen instellen voor je zoekopdrachten op bijdragen, events, vacatures en personen. Elke keer dat er bijvoorbeeld een nieuwe post is geplaatst over en bepaald onderwerp, krijg jij daar een melding van. Super handig en heel waardevol!
Let op: deze functie wordt momenteel uitgerold, het kan dus zijn dat jij -net als ik momenteel- deze functie nog niet hebt. Heb je de functie wel, dan zie je vanzelf een 🛎️ staan.
5. Branded content-labels
Al zie je influencers op LinkedIn niet zoveel producten en diensten promoten als op Instagram, toch heeft LinkedIn een label ontwikkeld. Hiermee laat je zien dat je betaald wordt door een bedrijf om over het product of dienst te praten. Of om publiekelijk te laten weten dat je een merkpartnerschap bent aangegaan met een bedrijf. Hiermee vergroot je de transparantie richting je LinkedIn-connecties.
Hoe je dat doet? Klik op mobiel of via desktop op “iedereen” en vervolgens kun je “Merk Partnership” aanvinken.
Zodra jij jouw post hebt geplaatst, is het voor de lezer duidelijk te zien dat het om een “Merk Partnership” gaat.
LinkedIn geeft aan dat je dit label moet gebruiken als je op enigerlei wijze door een derde partij bent gecompenseerd voor het bericht dat je maakt. Goed om te weten is dat dit label alleen beschikbaar is voor openbare berichten.
6. LinkedIn AI graphic designer
Momenteel wordt er een bètatest uitgevoerd om met Microsoft Designer geïntegreerd in LinkedIn (premium?) snel ontwerpen en afbeeldingen te maken zonder dat je LinkedIn hoeft te verlaten om dit via bijvoorbeeld Canva te doen.
Een sneak peak van hoe deze tool werkt:
7. Thought Leader Ads
Wellicht heb je deze LinkedIn-update al voorbij zien komen; een LinkedIn-post van een medewerker die gesponsord is door het bedrijf. Hartstikke interessant, want we lezen nu eenmaal liever berichten van mensen dan van bedrijven. Ben je beheerder van een bedrijfspagina, dan kun je nu dus die fantastische post van je collega of medewerker een boost geven door te adverteren.
Uit onderzoek van LinkedIn blijkt dat Thought Leader-advertenties een 1,7x hogere klikfrequentie en 1,6x hogere betrokkenheidsratio hebben dan andere advertenties met één afbeelding.
Je kunt deze thought leader-advertenties gebruiken om de LinkedIn-post van een leidinggevende of werknemer te promoten, waardoor je bereik wordt vergroot.
Met deze advertentievorm geef je jouw bedrijf een gezicht, maak je het persoonlijker en zorg je ervoor dat de post terechtkomt bij de juiste doelgroep. Alleen berichten van geverifieerde LinkedIn-leden kunnen worden gepromoot. Dat wil zeggen dat ze op hun LinkedIn-profiel het bedrijf als actieve en huidige baan moeten hebben staan.
Let op: als je een post wil promoten moet het gaan om Merkbekendheid of Betrokkenheid en het kan momenteel alleen een video of een foto zijn.
Meer informatie en best practices lees je hier.
Veel succes met de inzet van deze nieuwe LinkedIn-functies!
Bron header-afbeelding: BongkarnGraphic / Shutterstock.com