Video, Inspiratie

“Misschien moeten we mensen gewoon met de content van Disney laten spelen”

0

VerkorenMaarten Verkoren, Marketing Manager bij the Walt Disney Company, is verantwoordelijk voor zowel de marketingcampagnes van de nieuwe releases van Walt Disney Studios Home Entertainment als de social media- en interactieve marketingstrategie. “Als je ergens Disney op plakt, verkoop je er factor 10 meer van.” Na afloop van zijn presentatie sprak Ronnie Overgoor met hem. Op de Nationale Marketingdag werden gisteren meer dan 50 presentaties gehouden, waarin verschillende cases van bekende merken werden behandeld.

Verkoren studeerde economie aan de UvA. In 2001 studeerde hij af in de richting Marketing Management, met een scriptie over e-commerce (Cash Flows in Internet Value Chains). Nu is hij in dienst bij The Walt Disney Company. Recente campagnes waar hij aan werkte waren The Princess and the Frog, Up, Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen (bekend van de Albert Heijn Disney Weken), Bolt, Wall-E en Ratatouille.

Disney, het marketing powerhouse of mouse, is een zeer innovatief bedrijf en investeert veel in nieuwe technologie. Maarten Verkoren vertelt hoe Disney omgaat met feit dat content zo op straat ligt en hoe het bedrijf zijn imago behoudt.

Deze serie wordt aangeboden i.s.m. Sanoma Digital.
Klik hier voor een overzicht van andere interviews met sprekers tijdens de Nationale Marketingdag.