Tap Tap Revenge 3, een eenvoudige maar uitstekende ritmegame

0

Hoewel games voor de iPhone nog maar relatief kort bestaan, zijn ze inmiddels razend populair. Continu verschijnen er nieuwe games in de App Store, maar welke zijn nou echt de moeite waard? In een serie artikelen bespreek ik hier wekelijks een aantal opvallende games. Deze week Tap Tap Revenge 3, een eenvoudige maar uitstekende ritmegame.

Wat is het?

bTap tap revenge 3Driemaal is scheepsrecht, het derde spel in de Tap Tap Revenge-serie is van dusdanige kwaliteit dat deze de titel ‘game van de week’ verdient. Voor degenen die de eerste twee games niet kennen: Tap Tap Revenge is een ritmespel dat je speelt door met je vingers op het scherm te tikken of te schudden met je telefoon. Denk aan een eenvoudige versie van Rock Band of Guitar Hero en je begrijpt waar dit spel over gaat.

Door liedjes te spelen verzamel je ervaringspunten, waardoor je in levels stijgt. Ook verdien je munten waarmee je bijvoorbeeld kledingstukken voor je avatar koopt. Allemaal leuk en aardig hoor, maar dit is natuurlijk niet de kern van de game. Het leukste van Tap Tap Revenge is lekker gedachteloos meetikken en -schudden met een aardig nummer. Natuurlijk om er na verloop van tijd achter te komen dat je al véél te lang op de bank hangt, maar je wel uitstekend hebt vermaakt!

Wat valt op?

Naast de singleplayermodus heeft de game prachtige onlinemogelijkheden waarbij je in een kamer tegen anderen speelt. Je hebt continu een ranglijst in beeld, zodat je ziet hoe goed (of slecht!) je scoort ten opzichte van je tegenstanders. Leuk is ook dat je elkaar kunt aanvallen met verfbommen of andere gemenigheden. Voor en na de wedstrijd kun je korte boodschappen uitwisselen via de chat. De onlinemodus maakt de game extra de moeite waard.

Wat deze derde versie van de game ook mooi maakt, is de online winkel. Hier kun je bijna 50 bundels met extra liedjes kopen en de wekelijkse gratis nummers downloaden die nog zullen verschijnen. Standaard zitten er in de game 100 songs van indie-artiesten die zeer de moeite waard zijn. Je kunt dus wel even vooruit! Er zijn zo veel liedjes beschikbaar, dat vrijwel elke gamer iets van z’n gading kan vinden. Aangezien het bij een muziekgame vooral draait om muziek die je aanspreekt, is de grote keus aan songs een zeer sterk punt.
Is het wat?

aTap Tap Revenge is een eenvoudige maar uitstekende ritmegame. De onlinemodus maakt de game extra de moeite waard, net zoals de mogelijkheid om binnen de game extra songs aan te schaffen. Een nadeel is dat liedjes die je voor eerdere delen van Tap Tap Revenge hebt gekocht niet worden ‘meegenomen’.

Een tweede, minstens zo groot, nadeel is dat het aanschaffen van muziek zó eenvoudig werkt dat het moeilijk is om je te beheersen. Voor je het weet, heb je verschillende pakketten met liedjes gekocht. Hier wordt de game een stuk prijziger van… Dit kun je natuurlijk ook als voordeel zien: het in-game aanschaffen van songs werkt heel eenvoudig en intuïtief. Vanwege het brede aanbod is er vast muziek beschikbaar die je aanspreekt.

Wat kost het?

Ben je benieuwd naar het spel, maar ben je niet geïnteresseerd in het kopen van extra muziek? Dan kun je de gratis Lite versie 2.6 van het spel uitproberen.

Prijs: € 0,79 (App Store)

Dit artikel is eveneens verschenen op Bashers.nl.