Producten & Diensten

Online Fondsenwerving: Hoe maak je een website voor je non-profit organisatie

Donorbox (https://donorbox.org/nl/)

Te vaak zien non-profitorganisaties hun website gewoon als een vak om hun takenlijst af te vinken. Ze weten dat ze er een nodig hebben, maar ze zien het meer als een vermelding in de gele pagina’s dan wat het kan zijn: een website wat de ziel van de organisatie zal weergeven. Je website is een van de belangrijkste manieren waarop het publiek met je communiceert.

Het hebben van een website zonder winstoogmerk is van cruciaal belang voor het succes van jouw organisatie. Het is niet alleen de plek waar donateurs naartoe gaan als ze meer informatie willen over jouw zaak, maar het is ook de plek waar supporters gemotiveerd moeten zijn om bij te dragen.

Zorg ervoor dat je website is ontworpen op een manier die tegemoetkomt aan de behoeften van potentiële donateurs en maximaliseert daarom het fondsenwerving potentieel.

Het ontwerp van je website kan rechtstreeks van invloed zijn op je online fondsenwerving inspanningen. Talloze onderzoeken hebben aangetoond dat de lay-out van een website van invloed kan zijn op het al dan niet genereren van conversies (bijvoorbeeld iemand die een donatie doet).

Een website zonder winstoogmerk hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn om zeer effectief te zijn. We hebben enkele kenmerken verzameld die elk geweldig ontwerp voor een fondsenwervende website zou moeten hebben, gevolgd door enkele voorbeelden van elk.

6 praktische tips voor het maken van een geweldige website voor fondsenwerving:

1. Stroomlijn je donatieproces via de nieuwe Donorbox Tool

Fondsenwerving is de kern van elke non-profitorganisatie, dus maak het mensen gemakkelijk om online te doneren. Als je enkele eenvoudige richtlijnen volgt, verhoog je waarschijnlijk het bedrag dat je kunt verhogen via je donatiepagina van Donorbox:

Zorg ervoor dat je online donatiepagina en -formulier gemakkelijk te vinden zijn.

Een goede vuistregel: probeer supporters slechts één klik verwijderd te houden van je donatieformulier, ongeacht waar ze zich op je site bevinden. Dat betekent dat je een donatie knop in je hoofdnavigatiemenu moet hebben. Onderscheid het van de rest van het menu in een opvallende kleur. De donatie link zoals van Donorbox (link: https://donorbox.org/nl) moet rechtstreeks naar de donatiepagina en het formulier leiden.

Een veelgemaakte fout is het toevoegen van extra stappen of meer tekst nadat iemand op de donatie knop heeft geklikt. Hoewel de intentie meestal goed is, zoals het informeren van donateurs over andere manieren om mee te doen, kunnen deze extra stappen de kans verkleinen dat iemand een donatie doet.

Heb een overtuigend ‘waarom’.

Je donatiepagina mag niet puur aanvoelen als een betalingsverwerking formulier. In plaats daarvan moet het mensen er kort en voorzichtig aan herinneren waarom ze hebben besloten om aan je organisatie te geven.

Gebruik fondsenwervende software voor je donatiepagina.

Een online fondsenwerving software (link: https://donorbox.org/nl/features) maakt het maken van je eigen donatie pagina’s veel eenvoudiger en biedt u een aantal functies, zoals:

Vooraf ingevulde bedragen met beschrijvingen. Zo weten donoren precies waar ze aan bijdragen.
Geïntegreerde matching voor werkgevers donaties.
Terugkerende opties geven. Plaats een optie voor terugkerende donaties op je formulier om hogere retentie percentages van donoren te zien.
Donatie ‘thermometer’ om meer donaties aan te moedigen.
PDF-bonnen en andere functies waarmee je meer geld kunt inzamelen.

Artsen zonder grenzen stroomlijnen hun donatieproces door ervoor te zorgen dat bezoekers op hun donatiepagina blijven zodra ze daar aankomen.

Hoe meer afleiding aanwezig is op de donatiepagina, hoe lager je conversieratio. Hier is een manier om het donatieproces uitsluitend gericht te houden op de taak: die paginabezoeker omzetten in een donor:

– Verberg de standaard navigatie bovenaan in de koptekst van de donatiepagina.
– Gebruik een eenvoudig voettekst ontwerp
– Elimineer onnodige links
– Verberg social media iconen
– Gebruik spaarzaam tekst

2. Optimaliseer je website en donatieformulier voor mobiele apparaten

Je website en je donatieformulier moeten mobielvriendelijk zijn. Dit betekent dat het formaat van de site pagina’s wordt aangepast aan het apparaat dat wordt gebruikt voor een optimale weergave.

Onze smartphones worden een steeds populairdere manier om verbinding te maken, informatie te delen en toegang te krijgen tot donaties. We verwachten bij het doneren geoptimaliseerde pagina’s.

Van NP Source leren we dat mobiele apparaten in 2018 goed waren voor 57% van al het internetverkeer. Het afgelopen jaar zijn de donaties voor mobiel geven met 205% gestegen. 51% van de mensen die de website van een non-profitorganisatie bezoeken, doet dit op een mobiel apparaat.

Om je website mobielvriendelijk te maken, moet je voorkomen dat je grote foto’s gebruikt waarbij donateurs naar beneden moeten scrollen om de daadwerkelijke informatie te bereiken. Je tekst moet ook groot genoeg zijn om op kleine apparaten te kunnen worden gelezen. Weet je niet zeker of uw site mobiel reageert? Haal je telefoon tevoorschijn en check!

Een goede navigatie is ook een belangrijk onderdeel van mobielvriendelijke websites. Bij het bekijken van websites op mobiele telefoons is er niet veel ruimte voor vervolgkeuzemenu’s of complexe navigatie met veel inhoud. Vereenvoudig uw mobiele navigatie zodat alleen de essentiële informatie beschikbaar is.

NP Source ontdekte ook dat non-profitorganisaties door middel van een mobiel-responsief ontwerp hun donaties met gemiddeld 126% kunnen verhogen. Als een bezoeker gefrustreerd raakt wanneer hij probeert een donatie te doen aan je organisatie op zijn mobiele apparaat, is de kans groot dat hij je site verlaat zonder te geven.

3. Probleem, oplossing, impact

Als je doneren beschouwt als een aankoopbeslissing, moet je website vragen beantwoorden en mogelijke bezwaren in de gedachten van de donor tegengaan.

– Waarom zou ik afscheid nemen van mijn geld?
– Waarom zou ik aan u doneren in plaats van aan een andere oorzaak?
– Hoe weet ik of mijn geld verstandig en ethisch zal worden gebruikt?

Om de inhoud op je website te bouwen, begin je met het probleem dat je oplost, hoe je het oplost en waarom het belangrijk is dat de sitebezoeker erbij betrokken is. De stroom van bewustzijn om naar beneden te scrollen op een pagina van je website gaat ongeveer als volgt: bewustzijn van een probleem, de oplossing voor het probleem en de motivatie om onderdeel van de oplossing te worden.

Je moet het ‘probleem’ opvolgen met de expliciete oplossing van je organisatie voor dat probleem. Ga dan naar de directe impact van jouw organisatie. Bewijs de doeltreffendheid van je oplossing door een impact aan te tonen door in het oog springende beelden. Wist je dat het brein beelden 60.000 keer sneller verwerkt dan tekst !. Je inhoud is veel aantrekkelijker en boeiender wanneer je hoogwaardige kwaliteit toevoegt:

– Fotografische beelden
– Afbeeldingen of infographics met statistieken, gegevens of proces
Video’s en vlogs

Donateurs willen weten dat hun zuurverdiende geld naar een goed doel gaat. Ze willen weten wat je organisatie met hun geld gaat doen. Transparantie betekent openstaan ​​en verantwoording afleggen aan de donor. Het betekent betrouwbaar en trouw zijn aan je woord.

Mensen geven mogelijk niet, tenzij ze voorbeelden of bewijzen op je website zien dat hun gaven goed zullen worden gebruikt. Sommige donateurs kunnen je opzoeken op sites als Charity Navigator, maar je bespaart ze tijd en zorgen als je website specifieke informatie biedt. Dit kunnen statistieken, rapporten uit het veld of financiële gegevens zijn, zodat donoren zich op hun gemak voelen bij jouw organisatie.

Heifer International heeft een vak op hun homepage dat transparantie en verantwoording statistieken combineert met een oproep tot actie. Ze hebben donatie knoppen met verschillende cadeau bedragen toegevoegd.

Heifer heeft ook deelknoppen op elke pagina waarmee donateurs weten dat ze de pagina kunnen delen met hun Twitter- of Facebook-accounts.

Charity: Water praat uitstekend over de impact van hun werk op hun Projecten-pagina.

Ze hebben ook een apart gedeelte met ondersteunende financiële informatie om due diligence van potentiële donoren te ondersteunen.

4. Geef prioriteit aan de pagina ‘Over ons’

Wanneer potentiële donateurs of vrijwilligers de diensten op je website bekijken, is de “Over ons” -pagina waarschijnlijk de meest gebruikte 3-4 klikken. Ze willen ervoor zorgen dat ze de juiste keuze maken door je organisatie te ondersteunen. Maak er geen bijzaak van. Begrijp waar deze pagina echt voor is. Zelfs als je non-profitorganisatie geweldige resultaten op de website heeft om te benadrukken, moeten mensen eerst kunnen weten wie je bent. Daarover gaat deze pagina. Het is net een ‘eerste date’. Het draait allemaal om de kennismakingsfase, het opbouwen van een goede verstandhouding en het maken van een onvergetelijke indruk.

Helaas kan de pagina Over ons voor veel dingen een stortplaats worden. Stop niet alles op deze pagina te proppen. Jouw jaarverslag, financiële gegevens, missie, bios van het personeel en bedrijfsgeschiedenis kunnen hun eigen plaats op de website verdienen als een aparte pagina. Als je ervoor zorgt dat deze niet op de pagina kruipen, kan je er ook voor zorgen dat je hun eigen respectieve belang niet afzwakt. Zorg ervoor dat deze pagina uitsluitend de persoonlijkheid en waarden van je non-profitorganisatie weerspiegelt.

Maak de pagina over wie je bent in de strikte zin:

– Wie wil jouw goede doel helpen? Fondsenwerving voor milieu- / planetaire redenen, mensenrechten, dierenwelzijn? Wees duidelijk over wat of voor wie je geld inzamelt.

– Wat je doet: Alle organisaties hebben een achtergrondverhaal. Wat inspireerde je om te beginnen?
– Waarom je het doet: geef details over aan welke projecten je in het verleden hebt gewerkt, laat donoren weten wat je momenteel doet en wat je voor de toekomst hebt gepland?

Denk op hoog niveau en blijf bij hoogtepunten. Dit is echt een kans om naar huis te rijden, precies wat je doet op één gedenkwaardige en betekenisvolle pagina.

Je merkt misschien dat sommige organisaties de sectie Over ons op een iets andere manier omlijsten. Sommigen noemen het “Ons verhaal”, “Wie we zijn” of gewoon “Leren”. Deze hebben allemaal dezelfde bedoeling: om erachter te komen waar je voor staat.

Schat de impact van visuele verhalen niet in twijfel en het vermogen ervan om het verhaal van je non-profitorganisatie op een meer boeiende manier te presenteren. Hoewel de goede tekst nog steeds essentieel is op je Over ons-pagina, is het soms zijn rol om alleen ondersteunend en contextueel te zijn voor foto’s, afbeeldingen of video’s.

Lange inhoud vertaalt zich niet altijd in blijvende indrukken. Als je erover nadenkt hoe je een pagina over ons schrijft, vermijd dan de langdradige versie van je verhaal.

Blijf bij de toespraak, maar dan in schriftelijke vorm. Dat wil zeggen: schrijf de inhoud alsof je jouw organisatie moet verkopen in de tijd die mensen nodig hebben om van de bovenkant naar de onderkant van een gebouw in een lift te rijden. Wees overtuigend en haal alle hoogtepunten van wat jouw non-profitorganisatie zo geweldig en onderscheidend maakt. Houd je inhoud aantrekkelijk, maar beknopt.

Een video van drie minuten vertelt een verhaal en boeiende statistieken geven de omvang van je werk weer. Denk ‘Show and Tell’. Het is niet het een of het ander. Overweeg je Over ons-pagina op te fleuren door enkele foto’s, afbeeldingen of een video te injecteren.

5. Gebruik video

Hoe succesvol een inzamelingsactie is, hangt af van de donateurs. Het gaat niet zozeer om mensen te onderwijzen, maar om contact te maken met mensen. Daarom is video zo belangrijk om in je website op te nemen. Met video’s kun je je verhaal combineren met emotie om een ​​band met je publiek te creëren die woorden en foto’s gewoon niet kunnen opbouwen.

Video biedt ongelooflijke kansen voor je non-profitorganisatie om supporters binnen te halen, hen bij je werk te betrekken en je te helpen fondsen te werven. Video kan je publiek helpen visualiseren waarom je bestaat, hen ertoe bewegen echte emoties te voelen en hen motiveren om te geven, te delen en actie te ondernemen.

Online, video regels.
Met betrekking tot likes, shares, downloads en donaties presteert video consistent beter dan alle andere vormen van digitale communicatie.

Een fondsenwervende video zonder winstoogmerk die 60 seconden duurt, staat misschien gelijk aan 1,8 miljoen woorden of 3600 pagina’s tekst, maar de rauwe emotie die wordt vastgelegd, is waar het om gaat! Hier zijn enkele andere videostatistieken die non-profitorganisaties moeten weten:

– Alleen al dit jaar vertegenwoordigen video’s 69% van al het internetverkeer van consumenten, met een indrukwekkende groei die de komende jaren wordt voorspeld.
– Videocontent is verantwoordelijk voor 85% van al het Nederlandse internetverkeer.
– 57% van de online donateurs doet een gift na het bekijken van een inspirerende inzameling video.
Crowdfunding-pagina’s die worden gepromoot door video, genereren vier keer zoveel donaties.
– Meer dan de helft van de videoweergaven vindt plaats op een mobiel apparaat.
– 92% van de non-profitorganisaties zegt de investering in video te waarderen.

Je hoeft geen Hollywood-film te maken om video in jouw website op te nemen.

Wist je dat zelfgemaakte, ‘rauwe’ video’s zonder winstoogmerk vaak beter presteren dan high-end producties op internet?

Video’s die op individuele smartphones zijn opgenomen, zijn vaak de meest effectieve manier om de essentie van je missie en het goede dat je bereikt vast te leggen en te laten zien. Hoewel veel non-profitorganisaties succes hebben met video, kunnen anderen moeite hebben om dit krachtige medium optimaal te gebruiken.

Hier zijn slechts enkele tips om aan de slag te gaan met video:

– Gebruik de iMovie-app om video’s te produceren en te uploaden naar YouTube en Vimeo. In slechts een paar uur kan een lid van je team iMovie onder de knie krijgen. Je non-profitorganisatie kan eenvoudig fondsenwervende video’s maken, bewerken en publiceren, die ook titels, foto’s, muziek en effecten kunnen bevatten.
– Zoek op “Hoe iMovie op een iPhone te gebruiken” om gratis trainingsvideo’s te vinden.
– Stel een bibliotheek samen met beelden gemaakt door vrijwilligers en personeel.
Laat zien wat je doet met inspirerende beelden achter de schermen en interviews met ontvangers van programma’s.
– Wees gepassioneerd en laat donateurs zien hoe zij kunnen bijdragen.
– Zeg bedankt door continu de vrijgevigheid en steun van donoren te erkennen.
– Zorg ervoor dat je altijd een duidelijke call-to-action hebt aan het einde van je video’s! Laat je publiek niet zomaar hangen, vraag hen om een ​​verschil te maken.
– Plaats video’s op YouTube, Vimeo en Facebook en crosspromotie met e-mail en tekst zo vaak als je iets aantrekkelijks wilt delen.

6. Maak vrijwilligerswerving eenvoudig

Als je organisatie veel vrijwilligers gebruikt, bedenk dan hoe vrijwilligers mogelijkheden in je website worden geïntegreerd.

Heb je een link of knop naar een vrijwilligerspagina op je startpagina?
Beschrijft die pagina de vrijwilligerservaring en de vereisten ervan voldoende?
Kunnen vrijwilligers gemakkelijk contact met je opnemen vanaf je vrijwilligerspagina?
Hoe gemakkelijk is het voor vrijwilligers om op andere pagina’s op je site te klikken om lid te worden?

Het spreekt voor zich dat als vrijwilligers daarom contact met je opnemen, je snel moet reageren.

Zelfs als je maar een paar vrijwilligers nodig hebt, heeft een vrijwilligerspagina waarde. Je kunt via je vrijwilligers link in contact komen met mensen die je niet had verwacht en die geïnteresseerd zijn in jouw werk.

Je hoeft jouw vrijwilligerspagina niet “Vrijwilliger” te noemen. “Get Involved” wordt vaak gebruikt.

Conclusies van Donorbox

Eigenlijk wil je dat je website voor non-profitorganisaties eenvoudig, overzichtelijk en gemakkelijk te navigeren is. Beperk het aantal afbeeldingen, media en links tot alleen wat nodig is en organiseer je inhoud op een manier die logisch aanvoelt. Laat je media tellen. Onthoud: elke extra stap in het navigatie proces is een kans voor een donor om afgeleid te worden of zijn beslissing om te doneren te heroverwegen.

Hier komt het erop neer:

Zodra je jouw website begint te beschouwen als een potentiële generator van inkomsten, PR en partnerschappen, wordt het belang van het up-to-date en gebruiksvriendelijk houden van jouw site duidelijk. Als je een middelmatige website heeft met middelmatige inhoud, krijg je een middelmatige reactie van bezoekers. Maar als je een website heeft die je zaak belicht, je impact overbrengt en bezoekers raakt, heb je 24 uur per dag een krachtig fondsenwerving instrument beschikbaar.

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen, Communicatie of Data analytics.

0
0
0
0